В ежедневието ни има предмети, които трудно се почистват с търкане и жулене. Дали не може да се пъхнат в пералната машина?

Как мислите? Възможно ли е частите от лего или завесите за баня да се изпират безпроблемно в пералнята? По-долу са изброени някои предмети от бита, които на пръв поглед нямат място в пералнята, но все пак подлежат на машинно почистване.

Наистина не всяко килимче за йога може да се пере. По принцип обаче постелките от пяна или PVC издържат на пране в пералната машина. Най-добре е да ги перете на 30 градуса с програма за бързо или ръчно пране и да използвате минимално количество мек прах.

Понякога забравяме покривките или постелките на домашните ни любимци – било кучета или котки. Но невинаги е достатъчно само да ги изтърсим. Ето защо се налага да ги перем веднъж на три месеца. Преди това отстранете грижливо космите от тях, а след това избършете барабана на пералната с влажна кърпа.  

Не само постелките за йога, но и други спортни принадлежности могат да се перат в пералнята. Такива са например наколенките и налакътниците, които се използват при скейтбординг. Предварително ги поставете в торбичка за пране, добавете мек препарат и перете на 30 градуса.