Един проблем, с който всеки потребител на Facebook рано или късно се сблъсква, са прекалено многото и доста досадни приятели. Разбира се, премахването на съответния човек от списъка на приятелите винаги решава нещата, но както Mashable припомня, има и по-удобни алтернативи на това.

1. Скрийте техните истории и постове

Ако видите някой прекалено дразнещ пост от типа на "снощи се напих като кирка" или фотосесия на новия пиърсинг на някого, може да го премахнете от вашия новинарски поток съвсем лесно. Всичко, което трябва да направите е да кликнете на стрелката в горния десен ъгъл на поста и да изберете "Hide". Ако се налага може дори да уведомите администраторите на Facebook за този пост или пък да го маркирате като спам. На свой ред социалната мрежа ще ви предложи да промените видовете ъпдейти, които да получавате от въпросния приятел и начина, по който да организирате новинарския поток.

2. Управлявайте новинарския поток

Ако изберете опцията "Organize Who You See in News Feed", Facebook ще ви преведе през кратък и опростен процес, чрез който да организирате новините, които получавате. Сайтът ще ви покаже с кои приятели и мрежи не сте общували напоследък и вие съответно ще може да изберете дали да ги ограничите още повече или да им дадете приоритет.

3. Ъпдейти от приятели

Ако някой от приятелите ви присъства прекалено често във вашите новини, кликнете отново на "Hide". От там може да промените онова, което да виждате занапред - по-малко ъпдейти по принцип, само снимки или ъпдейти на статуса или нещо друго.