Като истински любящ съпруг, Марк Зукърбърг създава „кутия за сън“, загрижен за здравето на жена си. Покрай грижите за двете им деца (на 1 и на 3 годинки) тя страдала от лош сън и ставала по няколко пъти на нощ, за да ги провери, а и защото си мисли, че е дошло време за ставане. Според Зукърбърг това сериозно се отразява на режима й, а и на здравето й. Затова се заел да измисли устройство, което да се погрижи за подобряването на нощната й почивка.

Със сигурност ви се е случвало да се събудите през нощта и да си погледнете телефона, за да видите колко е часът. Само че това крие редица капани. Например – светлината от телефона ви разбужда сериозно и общо взето обрича на безсъние в следващите часове. Второ, унасяте се да браузвате в телефона си, което е най-вероятно да отрови почивката ви и на следващия ден да се чувствате изтощени и недоспали. И трето, когато видите колко е часът, мозъкът ви трескаво започва да изчислява колко още време ви остава до ставането и „изпада в паника“, че нямате достатъчно часове за сън, което със сигурност ви разбужда и тревожи още повече и е малко вероятно да заспите отново, дори да е 4 сутринта.

Ето защо Зукърбърг изобретява нещо толкова деликатно за сетивата и същевременно щадящо нощната почивка. Малката дървена кутия може да се настрои със специално приложение каква светлина да излъчва и по кое точно време на денонощието. Например, ако се разбудите и видите, че кутията не свети, то със сигурност не е време за ставане. Няма значение колко точно е часът, можете да се отпуснете отново в съня си. Когато дойде часът, в който трябва да ставате, от кутията се излъчва приглушена светлина, която не дразни сетивата, не стряска и води до плавно и приятно събуждане. Хем дава индикации, че е време за ставане, хем не носи стреса на алармите.

След като Присила се повлиява отлично от това необичайно изобретение на своя съпруг, той го споделя с феновете си в Инстаграм. Обратната реакция е изключително положителна, което води до решението продуктът да бъде подготвен за продажба на пазара. Очаквайте го скоро.

Цветелина Велчева по материали от mymodernmet.com