Фукането се оказва най-често срещаната причина, заради която хората изтриват даден човек от Facebook, пише британският в. “Телеграф“.

Цели 68 процента признават, че са махнали някого от своя профил, защото е прекалил с хвалебствията. 61 процента твърдят, че вече им е писнало да четат поредния романтичен статус, в който даден човек казва колко много обича партньора си.

Сред останалите причини за разсприятеляване откриваме твърде много постове, „дразнещи“ публикации и „неподходящи снимки“. Повече от една четвърт от анкетираните казват, че намират статуса на свой приятел за „твърде личен“.

Проучването, направено от PromotionalCodes.org.uk сред 820 души във Facebook, показва, че 11 процента от потребителите са изтрили свои приятели, тъй като са им завидели за почивката, която са имали. 

Лошият език също попада в топ 10 на причините за разсприятеляване. Повече от половината казват, че трият хора, защото никога не са ги виждали на живо.

Почти 15 процента от потребителите допълват, че трият свой приятел, когато започне да добавя хора от тяхната собствена контакт листа, без въобще да ги познава.