Мръсният въздух взема повече жертви от войни, туберкулоза, СПИН и малария. Всяка година близо 7 млн. души по света умират преждевременно от заболявания, причинени от замърсяването на въздуха, който ежедневно дишаме. Само в България тази стойност е 8500 души. Замърсяването скъсява средната продължителност на живота в глобален план с над 2 години, увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания и може да доведе до развиването дори и на депресия. Картината е наистина страховита. Как стигнахме дотук и какво можем да направим, за да се преборим с тази ситуация? Можем ли някак си да намалим рисковете за нашето здраве? На тези и още много други въпроси отговарят Ивайло Хлебаров и Ивайло Попов от  сдружение „За Земята“.

Ивайло Хлебаров е инженер, който завършва и Опазване на околната среда и устойчивото развитие. От 2003 г. е част от екипа на сдружение „За Земята”. Основните теми, с които се занимава, са чист въздух, отпадъци, прозрачност и отчетност на институциите.

Ивайло Попов работи по темите за ГМО, свръхконцентрация на земеделието, хранителни кооперативи, хранителна независимост. През последните три години е част от кампания “Чист въздух” към „За Земята“, която съвместява с темата за ГМО в екип “Храна и земеделие“.

- Anchor

- Spotify

- Pocket Casts

- SoundCloud

- The Podcast Place