Ако има някакво универсално средство между продуктите, които всяка домакиня държи в кухнята се, това е бакпулверът. Този набухвател е не само незаменима добавка в много сладкиши, но и извънредно полезно средство за разрешаване на редица проблемни ситуации. Дали в борбата с комедоните, или за почистване на сребърни украшения – свойствата на бакпулвера са наистина забележителни! Но най-добре да се уверите сами колко много са случаите, в които бакпулверът ще ви окаже надеждна помощ.

1. Искате да се отървете от черните точки по носа.

За целта са ви нужни:

- бакпулвер

 - вода

 - четка за зъби.

Ето как да процедирате:

Смесете бакпулвера с водата и с четка за зъби нанесете „пастата“ върху носа си. Оставете да действа 10 минути, след което отстранете с кърпа. Готово – комедоните са изчезнали безследно.

2. Искате да имате идеално чисти фуги.

За целта са ви нужни:

 - бакпулвер

 - вода

- половин лимон

- оцет

- четка за под

Ето как да процедирате:

Смесете бакпулвера с водата, оцета и сока на половиния лимон. Тази чудотворна смес отстранява упоритата мръсотия, загнездила се между фугите. Изтъркайте ги с четката, след което забършете с влажен парцал. И ето че плочките в банята ви отново блестят.

3. Искате захабеното сребро отново да заблести.

За целта са ви нужни:

 - бакпулвер

 - вода

- алуминиево фолио

Ето как да процедирате:

Кипнете водата в съд и добавете бакпулвера. Пуснете вътре сребърното бижу заедно с топче от смачканото фолио. Украшението трябва да престои в съда поне 5 минути. Изплакнете го с чиста вода и то отново ще грейне в целия си блясък. По същия начин може да почиствате и сребърните си прибори.