Ако има някакво универсално средство между продуктите, които всяка домакиня държи в кухнята се, това е бакпулверът. Този набухвател е не само незаменима добавка в много сладкиши, но и извънредно полезно средство за разрешаване на редица проблемни ситуации. Дали в борбата с комедоните, или за почистване на сребърни украшения – свойствата на бакпулвера са наистина забележителни! Но най-добре да се уверите сами колко много са случаите, в които бакпулверът ще ви окаже надеждна помощ.

Към първата част

4. Искате екологични блокчета за почистване на тоалетната си.

За целта са ви нужни:

 - бакпулвер

 - лимонтузу

- препарат за изплакване

- форма за лед

Ето как да процедирате:

Смесете бакпулвера и лимонтузуто с течността за изплакване. Напълнете формата за лед със сместа и оставете да се втвърди. Използвайте така получените блокчета при необходимост, за да премахнете от тоалетната утайки от урина и други нечистотии. Просто ги поставете в чинията и изчакайте да се разтворят, след което пуснете водата.  Така тоалетната ви отново ще стане чиста и ще замирише хубаво.

5. Искате да се преборите с потта и да отстраните тъмното оцветяване от подмишниците.

За целта да ви нужни:

- бакпулвер

- вода

Ето как да процедирате:

Разбъркайте бакпулвера във водата и натъркайте със сместа подмишниците си. оставете да подейства за кратко и отстранете всичко с влажна кърпа. Тъмното оцветяване и миризмата на пот моментално ще отидат в историята.

6. Искате да премахнете натрупания варовик от главата на душа.

За целта са ви нужни:

- бакпулвер

- вода

- оцет

Ето как да процедирате:

Разбъркайте бакпулвера с оцета и водата и изсипете сместа във висок съд. Поставете вътре замърсената глава на душа и спокойно я оставете да престои цялата нощ. На сутринта целият варовик е изчезнал като с магическа пръчка и главата на душа изглежда като нова.

След като знаете колко много неща умее този обикновен набухвател, добре е да купите другия път повече пакетчета.