Оказва се, че и мандарини не може да ядем на корем, въпреки че са пълни с витамини. И за тях има норма, а превишаването ѝ има лоши последици за здравето. Защо, обясняват експерти по хранене.

Само 4 на ден

а още по-добре е да не са повече от две. При това е разумно да ядем цитрусите само след като преди това сме се нахранили, като десерт. И то бавно, а не наведнъж. Никога да не е на празен стомах, съветват диетолози. Ето и обяснението.
Ако човек изяде 1-2 мандарини, това не е фатално. Ако обаче прекали, вместо полза и „витаминна бомба“, той вреди на организма си.
Изяде ли 5 или повече вместо да алкализира организма

той подкислява кръвта си 

А киселата среда отключва онкологични процеси, обясняват експерти пред Sputnik. 

- Мандарините не са полезни за хора предразположени към диабет както и към алергии. За алергичните често тези цитруси се оказват опасни.

- Добре е белите нишки от плода да се отстранят – целулозата не понася на хората с хронични заболявания на стомаха и червата.

- Другият ценен съвет на диетолозите е да не комбинираме мандарините с алкохол, колкото и тази комбинация да ни се струва апетитна. Защото има риск човек много бързо да се почувства зле.

Важно: Преди да ядете мандарините, трябва старателно да ги измиете. За да се съхраняват по-дълго, транспортните фирми често използват химикали, с които покриват кората на плодовете. Ако те имат ярък восъчен блясък или лепнат, може да сте сигурни, че това  се е случило. Тези химични разтвори могат да нанесат сериозни вреди върху здравето.

Източник: Новите родители