Чували сме, че здравословната храна е скъпа, скучна и за снобари. Кулинарният архитект Софи Йотова, която се определя като самоук готвач, показва защо митовете около съдържанието на чинията ни са вредни и как всеки може да се храни добре с малко средства и лесно. Софи отхвърля думата "здравословно" като зла, и я замества с много по-гъвкавата "пълноценно".

София Йотова е блогър, за когото храната не е просто ядене и кулинарията не е просто готвене. След тежки лични преживявания преди няколко години тя прави сайта Foodie Boulevard и създава образователни работилници за изграждането на здравословни навици у хора с различно ежедневие, предпочитания и финансови възможности. Софи е посланик на инициативата на Джейми Оливър Food Revolution, автор е и на първия по рода си интерактивен дневник-самоучител - Вкусно с усмивка: 123 кулинарни приключения. 

Източник: TEDx