Видео, заснето от американските военни, показва момента, в който боен вертолет Apache се натъква на 3 неидентифицирани летящи феномена край границата с Мексико.

Кадрите са заснети чрез специални военни сензори за нощно виждане малко преди полунощ на 6 ноември 2018 г. – на около 64 км северозапад от град Тъскън, Аризона, по време на тренировъчен полет. На тях виждаме как 3 малки точки се движат изключително бързо във въздуха по един доста хаотичен начин.

„Уау! Това да не са три супер бързи самолета?“, казва копилота на вертолета.

„Вероятно. Вероятно A10 или F-16, но не гледам в тази посока“, отговаря главния пилот.

Видеото е част от по-голяма статия, публикувана в The Debrief, която обяснява как агентите на службата „Митници и гранична охрана“ на САЩ се натъкват постоянно на неидентифицирани летящи обекти по южната граница. Те обаче нямат възможност да докладват срещите на по-висшестоящите.

Бившият американски боен пилот Крис Лето казва пред The Debrief, че движението на трите обекта е „лишено от смисъл“ и че това е нещо, което никога не е виждал през своята кариера.

„Степента на проследяване е изключително бърза – казва Лето. – Дори и да са само на 1 миля разстояние, изчислих, че се движат приблизително с 1.28M. Много над скоростта на звука.“

Не всички обаче са убедени, че кадрите са мистериозни. Някои смятат, че това, което виждаме, са птици или прилепи. Според тях обектите се намират много по-близо до камерата и въобще не се движат със скоростта на звука.

Източник: IFLScience