Хората продължават да виждат неидентифицирани летящи обекти (НЛО), а извънземни същества дори ги посещават в къщите им, показват разсекретени документи във Великобритания. Повече от 6000 страници описват сигнали на очевидци за видени и чути странни обекти в периода между 1994 и 2000 г.

Според експерти документите показват как са се променили формите на наблюдаваните неидентифицирани обекти в очите на хората за последните няколко десетилетия. Много от свидетелствата, някои от които са придружени и от детайлни скици, описват НЛО-тата като големи, черни и триъгълни, със светлини по краищата, докато преобладаващата форма на извънземните кораби през 40-те и 50-те години на миналия век е чиния или диск.

Според д-р Дейвид Кларк, автор на книгата “Досиетата НЛО”, е възможно да се установи директна връзка между това, което хората четат и гледат по филмите и телевизията, както и излизащите най-нови технологии, и сигналите на очевидци за НЛО. В периода, обхванат от последните разсекретени документи, американски триъгълни бомбардировачи със стелт технология, както и шпионски самолети, известни с името “Аврора”, играят важна роля във филми като “Досиетата Х” и “Денят на независимостта” от 1996 г. Оттам и формата на видените от хората НЛО се променя, смята Дейвид Кларк.

Ето и някои от най-интересните  свидетелства за НЛО от документите.

Странни случки

21.01.1997 г.

Светлина на НЛО разболява мъж                 

Еб Вейл, Уелс

Мъж, който се движи с колата си към дома си в Еб Вейл, вижда сноп от светлина, спускащ се от небето към него. Шофьорът спира колата и светлината го обгръща за около 5 минути. През това време и радиото, и телефонът му изключват. Мъжът излиза, обикаля около колата сред бялото сияние, след което се качва обратно много уплашен. Не се чува никакъв шум като от самолет или хеликоптер. Прилошава му. По-късно започва да повръща и получава обриви по кожата. Близки го съветват да отиде на лекар. Мъжът съобщава за инцидента на местната полиция. ВВС започват разследване, но откриват, че колата му е покрита само с “мръсотия и прах”.

31.08.1998 г.

Гигантска мечка в небето

Кидърминстър

Обект, приличащ на гигантска черна плюшена мечка, се носи в небето над къщата на свидетел с около 160 км в час. Най-вероятно става въпрос за балон, отскубнал се от сафари парк или от някой панаир, смятат специалистите.

12.06.1997 г.

То влезе в спалнята!

Мъж позвънил в полицията на обяд и съобщил, че предната вечер чуждоземно същество влязло във всекидневната му. То легнало на юргана на леглото, което той никога не оправял. След това прозорецът на стаята изведнъж побелял целият и съществото изфучало навън през него. Мъжът се обадил в полицията и поискал да дойдат и да видят вдлъбнатината в юргана, която показвала, че съществото просто се е вдигнало нагоре от него, а не е станало по обичайния за всички хора начин. Според документите полицаите отказали, тъй като решили, че човекът е смахнат. Мъжът продължил да звъни в Скотланд Ярд и в пожарната. Той настоявал, че не е хахо и че не взема наркотици. Не е оставил телефон и адрес.

14.01.2000 г.

Странен обект седи в небето на снимка

Лондон

Необикновен обект е уловен на снимка над Университета в Съри, Лондон. Фотографията е направена от преподавател с дигитален  апарат без светкавица през прозореца от вътрешността на сградата. Учителят снимал по време на пресконференция, като на самото събитие никой не е забелязал нищо особено в небето отвън. При уголемяване на кадъра на компютър впоследствие обаче ясно се вижда странна плоска фигура, която “седи” пред скупчените в небето облаци. Преподавателят няма спомен на прозореца да е имало някаква пукнатина, която да е довела до такова странно изображение на снимката. В университета били толкова изумени, че решили да напишат статия за странния обект.