Съществува психология на цветовете и тя се крие в начина, по който човешкият мозък възприема и обработва различните цветове. Всеки цвят излъчва конкретно послание. Неслучайно, ако видите човек, облечен в черно от главата до петите, бихте си помислили за смърт, а ако видите жена в бяло – за сватба. Специалистите по психология на цветовете, и по-конкретно Анджела Райт, дават някои съвети в зависимост от това, как бихте искали да изглеждате в очите на останалите. 

Искате да изглеждате властна, сериозна и отговорна.

Черното е абсолютният властелин на облеклото в офиса от десетилетия насам и сякаш няма никакво намерение да преотстъпва позицията си на друг. Този цвят вдъхва увереност, носи усещане за класа и стил. Освен това стои добре на всяка фигура. Когато избирате черен панталон или черна пола, комбинирайте със светла блуза.

Искате да изглеждате уверена и приковаваща вниманието.

Посегнете към червеното в гардероба си. Издава дързост, самоувереност и решителност. Освен това червенето винаги е секси, а това понякога е много полезно на бизнес срещите. Изберете червена рокля, или елегантна червена риза в комбинация с тясна черна пола под коленете. И високи токчета, разбира се. Сделката ви е почти в кърпа вързана.

Искате да вдъхвате доверие и да изглеждате искрена и добронамерена.

За да играете на сигурно, изберете бялото. Ще ви придаде невинен вид, ще отправи послание за чистота, нежност и съвършенство. Освен това бялото успокоява. Можете да комбинирате класическа бяла риза с копчета с тъмнозелена пола (не комбинирайте бяло и черно), или бели памучни панталони с елегантна червена или тъмножълта блуза.

Искате да изглеждате дружелюбна и непринудена.

Кой не обича розовото? Издава добронамереност и винаги създава настроение. Светлорозовото отива на по-тъмна кожа, а тъмните нюанси – на по-светла. Изненадайте колегите си с розова риза или розово сако.

Искате да излъчвате спокойствие и хармония.

Категорично синьо - цветът на небето и на морето – неслучайно можете да го съзерцавате с часове. Този цвят успокоява и отпуска. Ако обстановката в офиса е напрегната, този е най-правилният избор.

Следващия път, когато избирате дрехите си, не гледайте само прогнозата за времето, а преценете какви ангажименти ви предстоят за деня и изиграйте добре козовете на цветовете.

Цветелина Велчева