Думите имат специална сила в отношенията. Затова днес ще ви разкажем за някои неща, които всеки партньор би искал да чуе от своя любим човек.

1. „Оценявам те“

Нека партньорът ви разбере колко много оценявате усилията му. Простички думи като „Оценявам това, което правиш за нас“ или „Упоритата ти работа не остава незабелязана“ ще му помогнат да се почувства оценен и обичан.

2. „Вярвам ти“

Изграждането на доверие е от решаващо значение. Демонстрирайте своето доверие, като кажете: „Вярвам на твоите решения“ или „Твоето мнение е важно за мен“. Подобни уверения ви карат да се чувствате сигурни и укрепват връзката ви.

3. „Ти ме правиш щастлив/a.“

Споделете радостта си. Искрените думи „Правиш ме щастлив/а“ или „Обичам начина, по който ме караш да се смея“ говорят много. Когато вашият партньор, че допринася за щастието ви, това повишава самочувствието му и задълбочава емоционалната му връзка.

4. „Гордея се с теб“

Всеки човек жадува потвърждение на своите достойнства. Признайте постиженията му с прости думи: „Гордея се с това, което постигна“ или „Упоритата ти работа се отплаща и аз се гордея, че съм до теб“. Това ще повиши неговата мотивация и ще укрепи връзката ви.

5. „Обичам те такъв/такава, какъвто си.“

Празнувайте неговата уникалност. Кажете: „Обичам те такъв, какъвто си“ или „За мен ти си перфектен“. Това ще го увери, че е обичан безусловно и ще насърчи силно чувство за приемане.

6. „Ти си моята каменна стена.“

Подчертайте важността му в живота си. Кажете му, че той е вашата система за подкрепа, например с думи като: „Ти си моята каменна стена през цялото време“ или „Чувствам се уверен/а и спокойн/а, когато си до мен“. Това ще засили ролята му на опора във връзката.

7. „Благодаря“

Изразете благодарност за малките неща. Простото „Благодаря ти, че си тук“ или „Благодаря ти, че се грижиш“ е много важно. Признаването на усилията му показва, че не го приемате за даденост и засилва чувството ви за стойност.

8. „Добър/добра си в…“

Подчертайте силните му страни. Независимо дали става въпрос за чувството му за хумор, доброта или някакво специално умение, признайте го с фрази като: „Ти си страхотен в това да накараш хората да се усмихват“ или „Талантът ти за [специално умение] ме изумява“. Това повишава неговото самочувствие и самоувереност.

9. „Липсваш ми“

Споделете чувствата си на копнеж. Казване на „Липсваш ми“ или „Нямам търпение да те видя“ предава вашата емоционална връзка. Това му напомня, че присъствието му е ценено и очаквано с нетърпение, укрепвайки емоционалната връзка между вас.

10. „Вярвам в теб“

Предложете своята непоколебима подкрепа. Фрази от типа на  „Вярвам в мечтите ти“ или „Имаш каквото е необходимо, за да успееш“ вдъхват увереност. Знанието, че вярвате в неговите способности, може да бъде мощен стимул в неговите начинания.

11. „Ще преминем през това заедно“

В трудни моменти го успокоявайте с думите: „Заедно ще се справим с всичко, което ни предстои“ или „Твоята сила ще ни помогне да преодолеем всяко препятствие“. Това подчертава единството и дава да се разбере, че сте екип, което повишава стабилността на връзката.