Изневярата е предателство. Независимо в каква форма се проявява, тя остава болезнен начин да покажеш на партньора си, че не зачиташ чувствата му.

Изневярата има своите физически, но и мисловни проявления. Не е вярно, че помислите или фантазиите по друга жена не са изневяра.

Особено когато е споделено с партньорката с цел да бъде уязвена и поставена в унизително положение, с цел да се подрони самочувствието й, това е и психически тормоз. Съветваме ви, ако сте в подобна ситуация, да се освободите възможно най-бързо от нея. И не, НЕ СТЕ виновни вие.

Ето и възожните 3 причини за изневяра:

1. Ниско самочувствие и комплекси.

Мъжът с ниско самочувствие и комплекси от всякакъв вид има нужда постоянно да доказва на себе си, че е желан и харесван. Не му стига една жена, не може да оцени любовта на един човек, търси реализация и извън установените с партньорката си отношения.

2. Нужда от разнообразие.

Никой не е казал, че животът е постоянен лунапарк с безкрайни възможности за забавление. Когато един мъж се обвърже сериозно и създаде семейство, той би трябвало да осъзнава добре, че приоритетите се променят и че любовта намира своя различен израз - в грижата към децата, в уважението към майката, в споделените мигове със семейството. Ако това не е достатъчно, за да му донесе щастие, значи има проблем от друг характер.

3. Липса на любов.

Понякога оставаме заедно заради децата. Много голяма грешка. Децата ще са щастливи с щастливи родители, а не с родители, които стискат зъби и прехапват езика си, за да не се нагрубят, с родители, които се гледат накриво, които са не просто равнодушни един към друг, а понякога не търпят да са заедно в едно помещение. В такъв случай компромисът, който си мислите, че правите ЗАРАДИ децата, започва да работи ПРОТИВ тях. те се превръщат в най-голямата жертва на вашите отношения. Освен че вътешно страдат, започват да развиват погрешни разбирания за взаимоотношенията между мъж и жена, започват да смятат, че това е нормално и един ден, ако попаднат в подобна ситуация, едва ли биха имали силата да прекъснат токсичната връзка и да продължат напред.

Цветелина Велчева