Киану Рийвс е една от многото звезди, които въпреки че не завършват гимназия, успяват да постигнат успех. Звездата от „Джон Уик“ напуска училище, когато е тинейджър, и се превръща в един от най-високоплатените актьори в света.

Той обаче не се отказва от образованието, за да преследва мечтите си, какъвто често е случаят в Холивуд. Причината, поради която Рийвс никога не завършва гимназия, е наистина трогателна.

Актьорът разказа за този тежък период от живота си в интервю пред The Daily Mail от 2008 г.

„За пет години смених четири различни гимназии – казва Рийвс. – Академично бях ОК, бях добър по английски и творческо писане. Участвах в шахматния клуб", казва той. "Борих се и с дислексия, което правеше образованието ми още по-голямо предизвикателство, отколкото е за повечето хора."

Още тогава се е отличавал и като добър актьор. Приемат го в училище за сценични изкуства, но нещата там така и не потръгват.

„Беше много малко училище и така и не успях да се впиша в него. Имах конфликти с персонала. С директора не се разбирахме. Бях едно от онези „Защо?“ деца – задавах твърде много въпроси за всичко. Дори и да знаех, че това щеше да ми докара неприятности, пак не спирах.“

„Държах на своята автономия и ако човек се опитваше да ми наложи нещо, то тогава наставаше проблем.“

Очевидно това става проблем за персонала на училището – Рийвс е изключен от него на 16-годишна възраст.

„Беше ужасно да получиш подобно писмо – в него пишеше, че не можех да продължа следващата година тук. Беше много разстройващо.“

Малко след това Рийвс започва да приема актьорската игра по-сериозно. В друго интервю той казва, че на 17-годишна възраст решава да стане актьор. „Записах се на нощни курсове по актьорско майсторство. Това изглеждаше логичното нещо. До голяма степен всичко започна от уважение към актьорската игра.“

Рийвс прави своя телевизионен дебют през 1984 г. в канадския ситок Hangin’ In, който временно е излъчван по Nickelodeon. Впоследствие се появява в различни продукции като Bill & Ted’s Excellent Adventure (1989) и Bram Stoker’s Dracula (1992). Но както всички знаем, кариерата му се изстрелва в стратосферата през 1999 г. с ролята му в „Матрицата“.