Биографичната книга на Матю Пери, която ще носи заглавието „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“, ще бъде на българския пазар през ноември. Самият актьор коментира, че основната причина да се реши на такава стъпка са многобройните спекулации относно личния и професионалния му живот. Актьорът е преценил, че предпочита сам да разкаже истината и да отговори на жълтите издания.

Бившата звезда от хитовия сериал „Приятели“ публикува в социалните мрежи по повод новината за издаване на книгата: „Толкова много неща се изписаха за мен през годините. Реших, че е време хората да ме чуят. Върховете бяха високи, паденията - низки. Все пак приех да разкажа историята си, въпреки че на моменти изглеждаше невъзможно“.

Освен че повдига завесата към личния си живот и разказва историята си от първо лице, актьорът споменава и известни имена, сред които и това на Киану Рийвс, макар и не твърде ласкаво. От дистанцията на времето обаче Пери съжалява. В своята книга той на практика го нарича бездарен и посредствен актьор.

А ето и контекста на оценката: по повод кончината на Ривър Финикс, починал от свръхдоза наркотици през 1993 г., и на Крис Фарли, починал през 1997 г., Матю Пери пише: „Ривър бе красив човек – външно и вътрешно - твърде красив за този свят, както се оказа. Явно винаги загиват наистина талантливите момчета. Защо хора като Ривър Финикс и Хийт Леджър умират, а Киану Рийвс все още се разхожда сред нас?"

След официалното публикуване на откъсите от книгата Матю заяви пред „People“: "В интерес на истината съм голям фен на Киану. Просто избрах случайно име, грешката е моя. Извинявам се. Вместо това трябваше да използвам собственото си".

Актьорът споделя, че при първа възможност ще се извини и лично на Киану Рийвс.

Също така увери аудиторията си, че в бъдещите издания на книгата името на звездата от „Матрицата“ няма да присъства.