1. Нашите философски гледни точки влияят на начина, по който разсъждаваме за връзките си. Ние не гледаме на връзките си като на нещо чисто физическо, случайно или безсмислено. За нас те представляват среда за самоизследване. Ето защо ние подхождаме към любовта с намерението да израснем, а не да „получим“.

2. Общуване = интимност. Да опознаем някого в дълбочина, да започнем да гo разбираме още по-добре – ето това е секси за нас. Когато физическата интимност не върви ръка за ръка с духовната връзка, се създава усещане за празнота. Затова ние страним от всичко, което изглежда безсмислено.

3. Притежаваме доста парадоксални черти – макар и да сме изключително любящи и предани, ние също така се нуждаем от своето пространство и независимост. Ние сме безнадеждни романтици. Но едновременно с това – и реалисти. В началото тези противоречия може и да ви объркват, но в края в краищата между тях съществува пълен баланс.

4. Ние сме по-склонни да се впуснем в сериозна връзка, но същевременно сме и по-скептични относно нейната дълготрайност. Ние бързо влизаме в нова връзка, защото сме изпълнени с неизчерпаема надежда. Същевременно премисляме многократно всяка една ситуация, търсим улики, които да ни подскажат дали партньорът ни е готов за подобно нещо, подготвяме се за най-лошото и т.н.

5. Нашата интуитивност е най-големият ни недостатък. Често прекарваме твърде много време, опитвайки се да предскажем какво би могло да се случи, вместо просто да живеем в настоящето и да видим как точно ще се развият нещата. Често трябва да ни подсещат, че не всяка дума има скрит смисъл. Имаме навика да премисляме нещата твърде много.

6. Знаем, че любовта се крие в малките неща. Предпочитаме да получим една мила и дълбокомислена бележка или поглед, изпълнен с любов, отколкото скъп подарък. На практика държим повече на емоционалните, отколкото на впечатляващите неща.

7. Ще искаме да говорим за проблемите. Ако вашият защитен механизъм в дадена ситуация е да избягате от нея, нещата няма да свършат добре. Не смятаме, че конфликтите трябва да остават неразрешени. Уверени сме, че винаги можем да намерим решение, стига да обсъдим ситуацията открито и своевременно.

8. Искаме холистична любов. Искаме да ви опознаем и умствено, и емоционално, и духовно, и сексуално. Само едно от тези неща няма да свърши работа.

9. Романтизираме прекомерно. Много лесно си затваряме очите за не особено хубавите черти на хората и рядко не даваме втори шанс. Вярваме, че нещата могат да се променят, хората могат да израснат.

10. Очакваме много от хората, защото виждаме най-доброто в тях. Нашето себеуважение е изключително високо и съответно стандартите ни за околните са високи. Освен това обаче ние виждаме най-хубавото у хората и очакваме, че най-малкото ще се опитат да станат по-добри с течение на времето.

11. Обичаме старомодните срещи. Ако оставим стереотипите настрана, идеята да ни изведат и да се отнасят добре с нас ни харесва. Предпочитаме вечерите пред „купонджийски излизания“ и държим човекът отсреща да не крие своите намерения.

12. Ние обичаме да се грижим за човека до нас и се надяваме, че и вие ще сторите същото в замяна.

13. Не че не виждаме смисъл и в по-непринудените срещи, но определено не искаме да си губим времето, ако смятаме, че връзката няма бъдеще. Някои хора нямат проблем да бъдат с човек, с когото знаят, че няма да останат завинаги. Ние обаче предпочитаме да продължим напред и да намерим човека с главно „Ч“.

14. Обичаме ви безрезервно – за колкото време останете в живота ни, под каквато и да било форма, ще ви обичаме с цялото си същество. Това е в кръвта ни.

Автор: Брианна Уийст