Най-добрите хора са тези, на които им се е наложило да се сблъскат с реалния живот, с всичките му проблеми и несправедливости. Които са усетили своята уязвимост и безнадеждност, които са били изложени на истинска опасност и са преодолели трудностите. Не е задължително красотата им да е външна, но със сигурност е уникална и специална.

Това са прекрасни хора, които са се научили да прощават, които продължават да вървят напред и не престават да предлагат помощта си на околните.

Хората са прекрасни създания, но сред тях понякога има наистина необикновени личности, които са се озовали на дъното, повалени от съдбата или от случайността. Въпреки всичко обаче остават несломени.

Това са жени и мъже, които в даден момент са загубили всичко, което ги е правело щастливи и ги е вдъхновявало да продължат напред. Но въпреки това са намерили в себе си необходимата сила, за да се изправят. Именно това според мен е истинската красота, която засенчва тривиалните, незначителни и ненужни неща, които понякога ни се струват важни.

Те са загърбили страданието, защото не искат да се занимават с миналото. Може би именно това равновесие ги дарява с допълнителна сила, заради която другите им се възхищават. Такива хора познават страха и отчаянието толкова отблизо, че нямат друг избор, освен да се изправят срещу тях.

Тези личности добре знаят, че всеки проблем може да бъде решен по много различни начини. Въпросът не е в това дали тези начини са добри или лоши – по-важното е да се изправят лице в лице с трудностите. И това със сигурност ги прави специални.

Тези хора изобщо не са свръхчовеци. Те, както и всички останали, също се ядосват и разстройват, ако им се случи нещо лошо. Единствената разлика е, че се съвземат бързо.

Те са истински герои, които ценят живота. Но това, което е най-впечатляващо при тях, е емоционалната им дълбочина, способността им да намират баланс между проблемите и чувствата си. Според тях не можеш да се наречеш богат, докато нямаш нещо, което не може да се купи с пари.

Те също така осъзнават значението на състраданието. Осъзнават колко е важно да бъдеш верен и да цениш онези, които въпреки всички изпитания никога не те оставят в беда.

Те знаят, че можеш да загубиш всичко в един миг, затова е толкова важно винаги да бъдеш любезен, да запазиш чувството си за хумор и да се наслаждаваш на живота всеки ден.

Всички сме се проваляли, но с всяка следваща грешка ставаме по-зрели и мъдри.

Някои хора вярват, че когато си научиш урока, болката изчезва, въпреки че тялото и душата ти остават покрити с белези. Ето защо и най-добрите хора, които познавам, са онези, чийто житейски път не е бил най-лекият.

Не можеш да се надяваш да се излекуваш, ако първо не приемеш проблема.

"Най-красивите хора, които познаваме са тези, които знаят, какво е поражението, изпитали са мъката, водили са вътрешна борба, преживели са загубата и са намерили начин да изплуват от дълбините. Тези хора притежават признателност, чувствителност и разбиране за живота, което ги изпълва със състрадание, нежност и дълбоко любяща загриженост.

Красивите хора не са красиви просто по някаква случайност…“

Елизабет Кюблер-Рос

Източник: cluber.com.ua