Свикнали сме да си фантазираме и да романтизираме собствените си недостатъци. Да представяме миловидните си пороци от изящната им страна.

Когато искате да бъдете докоснати, помилвани и прегърнати силно - това е страст.

Когато искате да се грижат за вас по всички възможни начини, да решават проблемите ви, да ви правят подаръци, да ви обгрижват финансово - това е инфантилност.

Когато искате да ви обичат неистово, да не могат да живеят без вас, да ви отделят цялото си време и да оставят всичко останало на заден план - това е егоизъм.

Когато искате незабавно да имате дете от определен човек - това е биология.

Когато искате той спешно да ви предложи брак/тя да се съгласи да стане ваша съпруга - това е зависимост от общественото мнение.

Когато обичате, не искате нищо. Вие просто обичате.

Разхождате се из апартамента си, миете си зъбите, изпращате служебни имейли, купувате хляб, пиете чай, обаждате се на майка си - и в същото време обичате този човек. В този момент той може да е навсякъде и с всеки. Може дори да не знае, че го обичате. Различните проблеми продължават и продължават, животът тече както обикновено, но вие все някак си се усмихвате.

Да, това е непрактично, ирационално и странно.

Но именно това е любовта.

Всичко останало са просто човешки страсти.

Можете да изградите взаимоотношения, а не любов. Можете да се борите за живота на дете, за първото място в състезание или за правата си, но не и за любовта. Човек може да носи отговорност за думи и действия, за честно или разбиране, но не и за любов. Любовта няма практически резултат. С други думи - трябва да се научите да наричате нещата с правилните им имена и тогава всичко ще си дойде на мястото.

Любовта е просто една приятна топлина в тялото ви.

И това е най-хубавото нещо, което някога съм изпитвала.

Автор: Тамрико Шоли / cluber.com.ua