Лятото наближава, което означава, че трябва да направим промяна в хранителните навици. Определено през този сезон консумираме неща, съвсем различни от менюто ни през зимните месеци. Тялото ни претърпява промени при настъпването на всеки нов сезон. Как да сме здрави, да имаме хубаво тяло и да ни е вкусно, без да стресираме организма?

Задължително когато лятото е в разгара си, трябва да приемаме витамин D, което ще помогне да поддържаме здрави кости, за загуба на теглото и да стимулира имунната функция.

През лятото започнете да спортувате. Слънцето действа мотивиращо. Доказано е, че промяната в сезоните предизвиква промени в настроението и се увеличава риска от метаболитен синдром, а физическите упражнения компенсират това.

През лятото наблегнете на повече зеленчуци и плодове. Добре е да бъдат свежи и да не преминават термична обработка.

Увеличете приема на витамин C и D. През лятото има много вируси. Консумирайте фреш от цитрусови плодове.

Фибри

Те са невероятни за стабилизиране на кръвната захар, която е много променлива през топлите дни.

Риба и морски дарове

Те са засищащи, вкусни и подходящи за всяка диета. В сезона на цацата, калмарите, мидите, сушито се опитайте да ги консумирате поне два пъти в седмицата. Така ще си набавите необходимите Омега 3, за красива кожа и здраво тяло.

Течности

През топлото време, тялото се дехидратира много по-бързо, отколкото през зимата. Старайте се да пиете между 2 - 3 литра вода и още около един литър фреш, смути или други течности.