Макар да звучи старомодно, много връзки започват с боязлив поглед и несръчен опит да хванеш някого за ръка. Знаците, които показват, че се харесваме, не винаги са очевидни. А понякога сте заедно от година и повече, но усещате, че човекът до вас пази дистанция и крие очите си.

Може да разберете какво се случва във вашата връзка без никакви думи.

Харесвате се взаимно.

- Забелязвате, че когато ви погледне, обектът на вашия интерес задържа погледа си малко по-дълго от обичайното. Ако това се повтаря, можете да сте сигурни, че той или тя ви харесва.

- Ако по време на разговор или разходка партньорът ви се обръща с тялото си към вас, това сигнализира интерес. Дори ако краката му са кръстосани, връхчето на обувката най-вероятно сочи към вас.

- Седите на маса един срещу друг. Когато една жена се вълнува от някого, тя подсъзнателно се накланя към него, като държи гърба си изправен, за да подчертае фигурата си.

- Мъжете от своя страна се стремят да изглеждат по-големи и по-силни, затова често застават с изпъчени гърди и ръце на хълбоците. По време на разговор понякога опират ръка на стената, за да навлязат в личното пространство на човека, когото харесват.

- Ако започнете да забележите, че ръцете ви често се докосват често случайно и без причина, или дрехите ви се оказват осеяни с прашинки, които трябва спешно да бъдат почистени, можете да сте сигурни, че интересът към вас е висок.

- Понякога може да забележите, че след някоя забавна реплика или виц, човекът, който ги е казал, ви поглежда и чака вашата реакция. Това е очевиден признак, че ви харесва; за кого иначе дава най-доброто от себе си?

- Мъжете обикновено спират да се усмихват широко на възраст от 5-6 години. Ако забележите, че мъжът до вас се разхожда с холивудска усмивка, това често означава, че той е наистина щастлив, посочва психоложката Пати Ууд.

- Ако започнете да забелязвате, че човекът до вас е започнал да използва същите жестове и интонации, това не означава, че е вашият нов фен или че се опитва да те дразни. По-вероятно е да ви хареса и да ви копира подсъзнателно.