Езикът на тялото, който разкрива истината за връзката ви

11 октомври 2017 г., 21:52
17515

Снимка: Shutterstock 

Макар да звучи старомодно, много връзки започват с боязлив поглед и несръчен опит да хванеш някого за ръка. Знаците, които показват, че се харесваме, не винаги са очевидни. А понякога сте заедно от година и повече, но усещате, че човекът до вас пази дистанция и крие очите си.

Може да разберете какво се случва във вашата връзка без никакви думи.

Харесвате се взаимно.

 • Забелязвате, че когато ви погледне, обектът на вашия интерес задържа погледа си малко по-дълго от обичайното. Ако това се повтаря, можете да сте сигурни, че той или тя ви харесва.
 • Ако по време на разговор или разходка партньорът ви се обръща с тялото си към вас, това сигнализира интерес. Дори ако краката му са кръстосани, връхчето на обувката най-вероятно сочи към вас.
 • Седите на маса един срещу друг. Когато една жена се вълнува от някого, тя подсъзнателно се накланя към него, като държи гърба си изправен, за да подчертае фигурата си.
 • Мъжете от своя страна се стремят да изглеждат по-големи и по-силни, затова често застават с изпъчени гърди и ръце на хълбоците. По време на разговор понякога опират ръка на стената, за да навлязат в личното пространство на човека, когото харесват.
 • Ако започнете да забележите, че ръцете ви често се докосват често случайно и без причина, или дрехите ви се оказват осеяни с прашинки, които трябва спешно да бъдат почистени, можете да сте сигурни, че интересът към вас е висок.
 • Понякога може да забележите, че след някоя забавна реплика или виц, човекът, който ги е казал, ви поглежда и чака вашата реакция. Това е очевиден признак, че ви харесва; за кого иначе дава най-доброто от себе си?
 • Мъжете обикновено спират да се усмихват широко на възраст от 5-6 години. Ако забележите, че мъжът до вас се разхожда с холивудска усмивка, това често означава, че той е наистина щастлив, посочва психоложката Пати Ууд.
 • Ако започнете да забелязвате, че човекът до вас е започнал да използва същите жестове и интонации, това не означава, че е вашият нов фен или че се опитва да те дразни. По-вероятно е да ви хареса и да ви копира подсъзнателно.

Нещо не е наред. Трябва да поговорите.

 • Когато се опитвате да кажете нещо на партньора си, не удобно да говорите: тялото му се отклонява от вас, не ви гледа в очите и се опитва да се отдалечи. Това са всички безусловни признаци на проблеми и антипатия.
 • Когато партньорът ви се опитва да избегне близостта, целувките му стават бързи и формални. Ако, преди да заспи, се отдръпва от вас, обръща гръб и се свива на кълбо, това е предупредителен сигнал за връзката ви.
 • Ако всичките ви шеги са посрещани с неискрена и напрегната усмивка, или ако всяка ваша инициатива е последвана от вял ентусиазъм, това означава, че не сте интересни за партньора си – няма смисъл да си губите времето с човек, който не ви оценява.
 • „Затварянето“ на тялото по време на разговор, например кръстосани ръце и крака, може да е повод да се замислите дали всичко е наред в отношенията ви. Ако говори накъсано и неясно, а очите му често гледат в земята, има нещо обезпокоително.
 • Друг обезпокоителен сигнал е, ако вашият човек не спазва прости правила на етикета, които по-рано е спазвал. Ако избързва напред, без да ви изчака или дори да се обърне, отношенията ви със сигурност са се влошили.
 • Когато човек обича, той се грижи за другия. Ако вместо да изправи дрехата ви или да заглади косата ви, човекът до вас просто ви информира, че нещо не ви е наред, трябва да помислите дали връзката ви още е хармонична.

Трябва обаче да запомните, че тези „симптоми“ не са присъда. Те са само сигнали за някакъв дисбаланс в отношенията ви. Важно е да им обърнете внимание, за да откриете къде е проблемът и как може заедно да го решите.

Източник: Bright Side

Ключови думи:
Коментари