Какво казва за вас позата, в която седите?

05 октомври 2019 г., 13:18
14777

Снимка: Shutterstock 

Тялото може да разкрие много за вас. Правим много неща автоматично, без съзнателно да обръщаме внимание. Такива инстинктивни действия хвърлят светлина върху нашия характер, скрити емоции и страхове – нещата, които се стремим да държим настрана от любопитни очи.

Нека видим какво говори позата, в която седите, за вашия характер.

По кой от изброените по-долу начини седите най-често?

Вижте първо картинките, а след това, и текста по-долу.

A. Вие сте чаровни творчески личности. Във вас има нещо детско. Имате невероятната способност бързо да превключвате между различни дейности, но ви е трудно да се концентрирате върху конкретна задача за дълъг период от време. Хората се чувстват спокойни в компанията ви, независимо от факта, че понякога първо говорите, а после мислите. Склонни сте да подценявате проблемите, вярвайки, че те някак ще се разрешат. Ако това не сте случи, сте склонни да прехвърлите задачата на някой друг, за да не се натоварвате и да не губите време.

B. Вие сте неспокойни мечтатели с богато въображение. Умът ви е пълен с нови идеи, които често печелят заслуженото одобрение на околните. Често сте „душата на компанията“. Обичате да пътувате и да научавате нови неща. Лесно взимате всякакви решение – от смяната на прическата, през по-сериозни неща работата, партньора и местоживеенето. Рядко губите време в неща, които не допринасят за щастието ви. 

C. Обмисляте и претегляте всички плюсове и минуси, преди да вземете решение. Взискателни сте и обичате работите да се вършат така, както трябва. Понякога обаче това ви прави раздразнителни. Същевременно сте хронично дезорганизирани, макар да се ориентирате добре във вашия творчески хаос. Трудно се фокусирате върху теми, които не ви влекат. Когато говорите, лесно се отклонявате от темата. Могат да ви сметнат за арогантни, защото често не вземате под внимание казаното от отсрещния човек.

D. Не обичате да се карате и изобщо да изразявате емоциите си публично и често се чувствате неудобно, когато хората си крещят или се целуват във ваше присъствие. Ако става дума за прегръдки и целувки, за вас това е нещо интимно, което няма нужда да се случва пред очите на хората. Хората, които, седейки по този начин, се облягат на цял крак, обикновено нямат проблем с изразяването на чувствата си. Вие сте открити, което понякога граничи с грубост, и педантични по природа.
Хората, които не поставят тежестта върху крака, когато седят така, често имат проблеми с общуването. Те изглеждат резервирани, но приемат всичко много присърце и са готови да се противопоставят на света.

Е. Вие никога не се впускате в нeщата прибързано, предпочитате всичко да се случи тогава, когато му е времето и както трябва. Вие сте упорити, търпеливи и никога не се отказвате, преди да сте постигнали целта си. Полагате много грижи за външния си вид, като влагате значителни усилия, за да изглеждате по най-добрия възможен начин. Това не означава, че имате високо самочувствие – вътрешно вие сте раними и трудно понасяте критиката. 

Изночник: Bright Side

Коментари