Понякога езикът на тялото може да ни даде информация за нашия емоционален свят. Така например когато гаджето или партньорът постави ръката си върху крака ви, това има определено значение.

Признайте с ръка на сърцето: не ви ли се е искало от време на време да можете да надничате в главата на интимния си приятел/приятелка? Особено в началната фаза на срещите  нерядко гадаем какво ли е искал/искала да каже с тези думи. Сериозни ли са, или не  намеренията му/й. Но тъй като още никой не се е научил да чете мисли, трябва да съдим по други белези. И тук езикът на тялото може да ни бъде от помощ.

Ето какво означава ръката му/й върху крака ви

Най-вече когато сте се опознали и сближили малко, си заслужава да се вгледате в езика на тялото. Докосва ли ме? И ако да – как? Често той/тя нежно полага ръка върху крака ви. Но какво означава този жест? От една страна, допирът издава, че той/тя изпитва влечение към вас и търси близост. Той/тя изглежда супер щастлив/а с вас и иска да ви покаже, че сте едно цяло.

Кои сигнали на тялото показват, че той/тя ви обича

Не само ръката върху бедрото е знак за харесване или дори любов. Има и други сигнали, от които да си направите извода, че той/тя държи на вас:

    Слага ръка на рамото ви

    Държите се за ръце

    Държи ви вратата и ви пуска първа да влезете в помещението

    Поставя ръка на гърба ви

    Имитира движенията ви