Все повече хора се стремят да се хранят здравословно и да избягват очевидно вредните, очевадно изкуствените, „пластмасови“ хамбургери, захаросани понички и препържени пилешки крилца. Но да откажеш бързата храна напълно е трудно. Особено сандвичи, които се рекламират като здравословни, изглеждат свежи – и все пак са неустоимо вкусни. По онзи познат начин, по който бързите храни са вкусни. Всичко това е прекалено хубаво, за да е истина – и не е.

Изследване на учени от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, САЩ, показва, че тинейджърите, които се хранят в Subway, консумират практически същото количество калории като тези, които ядат в McDonalds.

Особено интересно е, че нивото на натрий в продуктите на двете вериги е почти еднакво. Продуктите на Subway съдържат средно 2,149 милиграма натрий, докато тези на McDonalds имат 1,829 милиграма. Преглеждайки хранителния профил на сандвичите на Subway, учените установяват, че те са малко по-здравословни от тези на McDonalds, но въпреки това храната съдържа три пъти по-голямо количество сол, отколкото се препоръчва от американския Институт по медицина.