Всеки съвременен човек е наясно какво е бързо хранене и защо е толкова популярно. Бясната скорост на днешния живот кара хората да ценят скоростта, удобството и наситения вкус. Често обаче за сметка на качеството и здравето.

Ето само някои от триковете, прилагани от заведенията за бързо хранене, които могат да ви подскажат, че не е добра идея да прекалявате с изкушенията, предлагани в  тях.

Пържените картофи съдържат около 20 съставки

Легендарният вкус на пържените картофи във вериги като Mакдоналдс се постига, като се смесят около 20 различни съставки. Картофите са само основата. Останалите са различни мазнини, добавки и овкусители – което ги прави не съвсем безвредни.

Най-доброто време за бързо хранене

„Натоварените часове“ между 11 сутринта и 7 следобед са най-подходящото време, ако сте решили да хапнете набързо. Може да е по-трудно да намерите маса, но храната ще е прясна.

Ако искате пържените картофи да са пресни, поръчайте ги без сол

Пържените картофи се осоляват веднага след като се приготви цялата партида, тъй че ще трябва да приготвят нова безсолна порция специално за вас.  

Миризмата от кухнята е част от маркетинговата стратегия

Забелязали ли сте, че когато минете покрай заведение за бързо хранене, около него винаги се носи някакво вкусно ухание? Това не е случайно. Много подобни места правят всичко възможно миризмата да достигне носовете на минувачите. Някои заведения нарочно оставят вратата на кухнята отворена.

Кока-колата е по-евтина от чая, защото стимулира апетита

Подсладената газирана напитка не насища жаждата и кара човек да поръчва още и още. А от друга страна, въглеродният диоксид стимулира апетита и ни кара да ядем повече.