10 тайни на заведенията за бързо хранене, които персоналът няма да ви сподели

18 юли 2017 г., 13:21
7761

Shutterstock

Всеки съвременен човек е наясно какво е бързо хранене и защо е толкова популярно. Бясната скорост на днешния живот кара хората да ценят скоростта, удобството и наситения вкус. Често обаче за сметка на качеството и здравето.

Ето само някои от триковете, прилагани от заведенията за бързо хранене, които могат да ви подскажат, че не е добра идея да прекалявате с изкушенията, предлагани в  тях.

Пържените картофи съдържат около 20 съставки

Легендарният вкус на пържените картофи във вериги като Mакдоналдс се постига, като се смесят около 20 различни съставки. Картофите са само основата. Останалите са различни мазнини, добавки и овкусители – което ги прави не съвсем безвредни.

Най-доброто време за бързо хранене

„Натоварените часове“ между 11 сутринта и 7 следобед са най-подходящото време, ако сте решили да хапнете набързо. Може да е по-трудно да намерите маса, но храната ще е прясна.

Ако искате пържените картофи да са пресни, поръчайте ги без сол

Пържените картофи се осоляват веднага след като се приготви цялата партида, тъй че ще трябва да приготвят нова безсолна порция специално за вас.  

Миризмата от кухнята е част от маркетинговата стратегия

Забелязали ли сте, че когато минете покрай заведение за бързо хранене, около него винаги се носи някакво вкусно ухание? Това не е случайно. Много подобни места правят всичко възможно миризмата да достигне носовете на минувачите. Някои заведения нарочно оставят вратата на кухнята отворена.

Кока-колата е по-евтина от чая, защото стимулира апетита

Подсладената газирана напитка не насища жаждата и кара човек да поръчва още и още. А от друга страна, въглеродният диоксид стимулира апетита и ни кара да ядем повече.

Не е препоръчително да сте „ранно пиле“

Ако обичате да бъдете преди всички, не прилагайте тази стратегия в заведенията за бързо хранене. Ще избегнете опашките, но също така ще вкусите и от агресивните химикали, с които служителите почистват всички повърхности всяка сутрин. Остатъци от тях като нищо могат да преминат в храната.

Бързата храна днес е много по-калорична от бързата храна някога

Днес порциите са по-големи и калориите са повече. Например, чийзбургерът съдържа със 75% повече калории от своя предшественик от 80-те. Преди 20 години пържените картофки са били два пъти по-малко калорични. Пицата е увеличила калориите си със 70 процента.

Захарта в млечния шейк надминава дневната норма 2 – 3 пъти

Дневната норма захар е около 30 – 50 грама, а един шейк съдържа около 85 грама.

Всичко е по-вкусно с ръце

Знаете ли защо в заведенията за бързо хранене няма вилици и ножове? Една от причините е, че храненето с ръце доставя повече удоволствие и ни кара да ядем повече.

Автоматите за газирани напитки са изключително мръсни

Кранчетата за газирани напитки в заведенията за бързо хранене се мият много трудно. Представете си колко микроби и плесени се събират там. Захарната среда създава много добри условия за живот и размножаване на всички потенциални обитатели.

Източник: Bright Side

Коментари