Голяма част от това що за човек сме в живота зависи от лицата, с които се обграждаме, пише Мениджър Нюз. Понякога липсата на подбор кой влиза и се настанява в свободното време, и кой става влиятелен в него, се оказва вредна. Човек трябва да бъде заобиколен от хора, които го карат да се чувства по-добър, да прави добри дела, да иска да се развива и които го вдъхновяват и обичат. 

Блогърът Марк Черноф от MarcandAngel.com смята, че всеки може да установи дали се е свързал с вредни за него хора и да промени това, като напусне лошата компания. Първо е нужно да осъзнаем кои са тези личности. Според Марк има "предупредителни знаци", които ги издават и показват че е настъпил моментът да се освободим от влиянието им. Става дума за следното:

Хората, които са наша лоша компания, имат време за нас само когато им е удобно. Не бива да насилвате никой да освободи пространство за вас в живота си. Който го е грижа, ще го стори по свое желание. 

Те използват миналото ни срещу нас. Има и лица, които отказват да приемат че вече не сме онези, които сме били преди - може да сме правили грешки в миналото, но вече се намираме напред в бъдещето спрямо онези мигове, Променили сме се, в добрия случай сме си взели поука. Понякога някои стари познати отказват да приемат факта, че сме пораснали и сме стъпили крачка напред. Те дърпат погледа ни назад към миналото. Не им помагайте в опитите да припомнят и удостоверяват ваше лошо поведение

С тях се чувстваме в капан. Здравословните връзки са къща, в която вратите и прозорците са отворени. Ако някой ви кара да се чувствате ограничени и затворени за външния свят и да бъдете себе си, освободете се. Вие също не ограничавайте никой. 

Осмиват мечтите и способностите ни. Ако им го позволявате, те ви възпират да постигнете това, което само вие знаете че можете. Това което сте способни да направите зависи само от вашето мнение, вашият избор, от времето и енергията ви. 

Излъгали са ни тежко повече от веднъж. Да обичаш - това не са думи, а постъпки. Не е само страст и красота, а и уважение. Ако допускате някой който често лъже в живота си, започвате да приличате на него - гласувайки му още и още доверие се заблуждавате и двамата че така може да се продължи.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.