Когато вече не можеш да се сетиш за някоя причина да продължиш напред, тогава трябва да се замислиш за причина да започнеш отначало. Има голяма разлика между това да се откажеш и да решиш да започнеш отначало в правилната посока. Има три думи, които могат да те освободят от съжалението по миналото ти и да те водят напред към позитивното ново начало, пише блогърът Марк за marcandangel.com. Тези думи са: “От сега нататък...”

И така от сега нататък:

1. Освободи се от нещата, които не можеш да контролираш – повечето неща са само част от живота ти, защото продължаваш да мислиш за тях. Позитивните неща се случват в живота ти, когато се отдалечиш емоционално от негативните. Така че спри да задържаш в себе си, това от което те боли и направи място за това, което те кара да се чувстваш добре. Не позволявай това, което е извън контрола ти да се набърка в живота ти и да обърка всичко друго, което би могъл да контролираш.

2. Приеми и прегърни реалността – Животът е прост. Всичко се случва за теб, а не на теб. Всичко се случва в точния и подходящ момент, нито твърде късно, нито твърде рано. За всичко, което губиш, получаваш нещо друго в замяна; а за всичко, което получаваш губиш нещо друго. Не е задължително това да ти харесва, но за теб ще е по-лесно, ако го приемеш. Така че обръщай внимание на начина, по който гледаш на живота. Ти можеш или да съжаляваш, или да се радваш; изборът е твой.

3. Промени си мисленето – Промяната е като дишането – тя не е част от процеса, тя е самият процес. В реалността единственото нещо, за което можем да сме сигурни е промяната. И първата стъпка в посока на позитивната промяна е да смениш начина си на мислене. Подготви се за позитивните неща в живота. Подготви се за новите неща. Позволи на неизвестното да те отведе до свежи и непознати черти на теб самия. Ръстът е невъзможен без промяна. Ако не можеш да си промениш мисленето, не можеш да промениш нищо в живота си. Понякога това, което трябва да направиш, е да погледнеш нещата от друг ъгъл.