Кога последно се забaвлявахте истински? Кога последно просто се пуснахте по вълната и си прекарахте страхотно? Забравихте всекидневните си отговорности и живяхте на момента? Ако е отдавна, може би ви задържа някое от следните убеждения:

1. Тревожите се какво ще си помислят хората

Не искате да изглеждате смешно пред другите. Страх ви, че ще ви съдят. Познайте! Хората не си мислят за вас и през половината време, през което си мислите, че го правят. Освен това не можете да четете мисли. Не знаете какво се случва в главите на хората. И ако ви съдят за това, че се държите глуповато и ви е весело, значи с тези хора и без това не систрува да общувате. Или както казва доктор Сюс, "Бъди, който си и казвай какво чувстваш, защото тези, които имат нещо против, нямат значение, а тези, които имат значение, нямат нищо против."

2. Мислите, че трябва да харчите пари

Истина e: най-хубавите неща в живота са безплатни. Няма нужда да ходите на скъпа почивка или да си купувате много неща, за да се забавлявате. Много пъти това означава просто да преживеете моменти с хора, които са важни за вас. И това не струва нищо. 

3. Мислите, че нямате време

Винаги има време да се забавляваш. Няма значение кой си и колко малко свободно време имаш. Можеш да намериш време. Освен това забавлението се открива в дребните моменти - няма нужда да си заделяте целия ден. Заделете си половин час да правите нещо приятно, само защото ви е забавно.

4. Искате да го планирате

Ако сте човек, който планира всичко, имайте предвид, че най-забавни са спонтанните непредвидени моменти. Оставете нещата да се случват естествено. Позволете си пътувания в последния момент и събирания, организирани в последната минута.