Привлекателността и харизмата не са непременно свързани с физическите данни. Може и да не сте най-красивата жена, но да привличате неудържимо мъжете. И обратното – може да притежавате бляскава хубост, но все да оставате в сянката на другите. Всъщност привлекателността е свързана с някои черти на характера и с общото ви излъчване. Ето защо, събрано в 6 причини.

Да си привлекателен, означава:

1. Независима сте.

Независимата жена е успяла жена, тя излъчва самочувствие, достойнство и самоувереност, а това се харесва на мъжете. Поне на онези, които не страдат от комплекс за малоценност.

2. Имате заразителна усмивка.

Топлата и искрена усмивка е универсалният език на привличането. Когато щастието ви идва отвътре, то се отразява в усмивката ви, което ви прави привлекателни. Не става въпрос за перфектно наредени бели зъби, а за предразполагане на околните, за излъчване на позитивизъм и ведрост.

3. Не преследвате другите за внимание.

Има нещо наистина привлекателно в човек, който не преследва другите. Не става въпрос за това да се правите на трудно достъпна, а да осъзнавате собствената си стойност, да знаете цената си, да нямате нужда от чуждото одобрение. Когато сте щастливи с това, което сте, и се отнасяте добре към себе си, вие естествено предразполагате и другите да ви харесват и да ви се възхищават.

4. Цените себе си.

Да бъдеш привлекателен, не означава да отговаряш на чужди стандарти, изисквания и очаквания, а да не изневеряваш на себе си, да следваш своите желания, да уважаваш себе си. Когато се ръководите от тази философия, това се отразява и в поведението ви.

5. Човек на живота сте.

Страстта е наистина привлекателно качество. Независимо дали става въпрос за работата ви, любимата ви кауза или личните ви цели, когато „горите“ в това, което правите, вие сте един силен и горд човек. Вие „заразявате“ и другите с ентусиазма си. Представете си един човек, изпълнен с енергия, широко усмихнат, който ви мотивира, в съпоставка с такъв, който върши всичко с мъка и досада. Да, ентусиазмът е привлекателен.  

6. Умеете да признавате грешките и недостатъците си.

Истинската красота се крие в приемането на несъвършенствата. Когато не се опитвате да прикриете недостатъците си и личи, че не се притеснявате от тях, те всъщност се превръщат в предимство.