Много жени си задават въпроса какво да направят, за да привлекат мъжките погледи. Повечето полагат усилия, които всъщност не са нужни. Учените твърдят, че по-голямата част от мъжете обръщат внимание на следните физически черти:

1. Фигурата

Не че това е най-важното, но наистина това е първото, което прави впечатление. Не е задължително да имате фигура на модел, но за мъжа е от значение каква е осанката ви. Добрата новина е, че вкусовете са различни и не всички държат на идеалните размери – напротив: мнозина се радват на по-женствени и закръглени форми. От научна гледна  точка има и друго: когато мъжът види една жена, подсъзнателно преценява дали тя може да му роди деца, т.е. мъжкият мозък търси жена с широки бедра и тънка талия, което е сигурен знак, че тя е здрава и плодовита.

2. Усмивката

Усмивката е най-красивото бижу, което можете да носите. И най-привлекателният грим. Важно е усмивката да е пленителна. Това не предполага непременно бели и равни зъби като на холивудска звезда, но все пак трябва да са добре поддържани и здрави. Това от своя страна е предпоставка и за приятния дъх.

3. Симетрично лице

Никое лице не е напълно симетрично. И все пак според проучванията по-симетричното лице е по-привлекателно за мъжете.

4. Устните

Това едва ли е изненада за някого. Мъжът подсъзнателно вперва поглед в устните на жената и колкото по-привлекателни са те, толкова по-вероятно е да разбуди фантазиите за страстни целувки. Въпреки че много жени изкуствено уголемяват устните си, проучванията сочат, че повечето мъже предпочитат естествените устни.