5 алтернативи на триенето на приятел във Facebook

08 юли 2017 г., 18:50
16303

Rawpixel.com / Shutterstock

Не е тайна, че хората във Facebook могат да бъдат дразнещи. Всички сме се дразнили на редица неща – от дезинформирани политически изказвания до поредният пост, свързан с някоя игра.

В подобни моменти изкушението да изтриеш някого от социалната мрежа е доста голямо, пише Mashable.

Това обаче може да доведе до неловки ситуации, а някои хора биха го възприели лично.

Ето защо съществуват няколко простички алтернативи на пълното разсприятеляване, които ще ви бъдат от полза:

1. Hide Stories/Mute Posts

Ако видите някой особено дразнещ пост (например „току-що изкарах една страхотна тренировка“ или пък фотосесия на пиърсинг на корема), който искате да изтриете от своя новинарски поток, просто трябва да направите следното. Кликнете на стрелката в горната дясна част на поста и изберете „Hide…”. Можете да го докладвате и за спам, ако е необходимо. Впоследствие Facebook ще ви попита кои точно ъпдейти бихте искали да виждате от вашия приятел или ще ви подкани да организирате новинарския си поток.

2. Организиране на новинарския поток

Ако изберете „organize who you see in news feed”, Facebook ще ви прекара през относително простичък процес на настройки. Ще ви каже с кои ваши приятели и мрежи не сте взаимодействали наскоро, а вие ще можете да направите така, че да ги виждате по-рядко или да ги преместите в конкретни списъци.

3. Ограничете обновленията на вашите приятели

Ако виждате прекалено много публикации на ваш приятел във Facebook, кликнете отново на Hide. Оттук имате възможност да промените това, което искате да се появява от него занапред – например по-малко ъпдейти като цяло, само снимки и статуси и т.н.

4. Добавете към ограничени списъци

Facebook разполага със списъци, наречени Restricted и Acquaintances, така че не е нужно да изтривате някого за най-малкото нещо. Ако го поставите в Restricted, той или тя ще вижда само публичните ви ъпдейти, докато Acquaintances ограничава това, което вие самите ще виждате от човека в своя новинарски поток.
За да видите тези списъци или за да създадете нов, отидете в своя профил и кликнете на менюто Friends в лявата лента на социалната мрежа. За да добавите приятел, изберете конкретен списък и въведете желаното от вас име.

5. „Don’t Share” преди публикуване

Ако смятате да публикувате нещо, което ще провокира определени реакции, можете да направите така, че дадени хора да не могат да го видят. Просто изберете падащото меню от бутона до Post и кликнете на Custom. Тук можете да въведете желаните от вас имена.

Коментари