Любовта е ослепителна, така че не научаваме някои уроци от първия път. Но животът е твърде кратък, за да повтаряме същите грешки. Ето три урока, които много жени осъзнават твърде късно:

1. Никой не може да бъде принуден да ви обича

Всичко, което можете да направите, е да бъдете тази, която да обича. Всичко останало зависи от другия човек. Колкото и да се стараете да обичате и да се грижите за даден мъж, това няма да го накара да изпитва същите реципрочни чувства. Но това не е краят на света!

Ако знаех това по-рано, нямаше да се жертвам за мъже, които нямаше да ми отвърнат с взаимност. Приемах лично, ако някой не ме обичаше. Мислех, че нещо не е наред с мен.

Но въпросът е, че можем да бъдем само най-добрата версия на себе си, за да дадем на другите най-много причини да ни обичат. В противен случай няма как да ги накараме да почувстват нещо към нас.

Същото важи и за нас: не е нужно да обичаме някого само защото той ни обича. Това е наш избор и само наш избор!

2. Всеки човек дава любовта, която знае как да даде, а не тази, която очакваме

Всеки изразява чувствата си по свой собствен начин. Не можете да диктувате на партньора си как трябва да ви обича. Любовта е отражение на душата на човека. Научете се да приемате любовта му такава, каквато е. Оценявайте я и бъдете благодарни.

3. Безусловната любов трябва да бъде не само към другите, но и към вас самите

Ние умеем да обичаме при определени условия, умеем да съдим и критикуваме. Но ако спрем да правим това, можем да почувстваме истинската любов. Трябва да започнем от себе си: да се научим да обичаме себе си във всяко едно отношение. Чак след това идва ред и на другите.

Източник: cluber.com.ua