Храната е енергията, която приемаме всеки ден, за да може да бъдем здрави и енергични. Изключително важно е да приемате всички нутриенти, които да поддържат тялото ви. Затова в днешната статия ще ви запознаем с 3 храни, които задължително трябва да присъстват в менюто ви ежедневно.

Полезните мазнини

Полезните мазнини са задължителни за здравото тяло на човек. Важно е да ги приемате всеки ден като използвате разнообразни, които да ви помогнат да си набавите нужните мазнини.

Най-лесно да е вземете шепа сурови ядки по време на междинните хранения. Лесно е да ги комбинирате със свежестта и качеството в Kaufland на плодовете. По този начин ще се чувствате сити за дълго време и няма да консумирате храни, които са богати на добавена захар и твърде много въглехидрати.

Използвайте мазнини за добавка в салатите си. Тук може да пробвате авокадо, както и зехтин за овкусяване. Не забравяйте, че може да прибавите семена за повече текстура на храните и за допълнителни полезни мазнини.

Качествени протеини

Протеините са тези, които ни карат да се чувстваме по-сити за по-дълго време. Освен това те захранват мускулите, което ни кара да изглеждаме много по-добре. Може да правите много разнообразни комбинации, за да отговорите на собствения си вкус. Заложете на качествено месо, което може да направите заедно със зеленчуци на фурна или пък с малко млечни продукти.

Ако не консумирате месо, се насочете към зърнените култури, които са с идеално съотношение между протеини, мазнини и въглехидрати. Консумирайте ги със салата със семена и зехтин.

Ценни въглехидрати

Въглехидратите са основната енергия, с която храним тялото си, затова е много важно да не ги пропускате в менюто си. Прясно приготвените тестени изделия са перфектни за ежедневното ви меню. Изберете прясно изпечения хляб или заложете на спагети и макарони. Тях може да направите със сос от зеленчуци или пък сметана с качествено месо.

Освен тях е добре да имате зеленчуци, които да изпечете на фурна и да сложите любимите си подправки. Изберете картофите като идеален въглехидрат за трениращите, както и останалите зеленчуци, които може да минат термична обработка. Не забравяйте, че разнообразното меню е в основата на здравословното хранене и не трябва да подминавате нито един компонент.

Ако искате да приготвите една добре подбрана кухня, е важно да имате и трите съставки, за да се чувствате и изглеждате добре. Избирайте протеините внимателно и от сертифицирани вериги магазини. Мазнините са в основата на правилното функциониране на организма ви, затова избирайте разнообразието там. Вземете семена, ядки, авокадо, маслини и зехтин. С тях няма да сбъркате, ако консумирате всеки ден.

Относно въглехидратите се насочвайте към онези, които се приготвят лесно и няма да вземат много от времето ви. Хлябът е страхотна опция, както и много от зеленчуците, защото в тях има и фибри. Опитайте се да направите различни комбинации, които перфектно да отговарят на вашия вкус и предпочитания.

Какви са любимите ви съчетания с храни, които консумирате всеки ден и колко често ви се налага да пазарувате през седмицата?