Има хора, които излъчват такъв невъобразим магнетизъм, че карат всички хора около тях да искат и да търсят компанията им. 

Те искат да бъдат като тях, да спечелят одобрението им и дори приятелството им. 

Тези хора несъмнено имат проблеми, но някак, с общуването си, успяват да станат неустоимо магнетични. Привлекателни са за противоположния пол и изобщо за хора от всякакви възрасти, които търсят начин да комуникират с тях.

Въпросът е „Как да бъдем като тях?“. Тези 13 психологически трика, предложени от BrightSide, ще ви помогнат.

Изградете индивидуален стил

Нужно е просто да откриете нещичко, което да е само ваше, което да ви отличава от останалите. Детайл, който напомня само за вас и който се съчетава по съвършен начин с визията ви.

Именно това ще накара непознатите да ви запомнят, като тук красотата не играе роля. Може и да ви се струва странно, но уникалността на един човек може да бъде видяна в която и да е форма на лицето или тялото. Това може да е жест, мимика, дреха или начин на комуникация.

Ето и няколко примера на известни личности, които имат своя отличителен знак и винаги ще ги асоциираме с него:

Чарли Чаплин - мустак, костюм, походка.

Уинстън Чърчил - пълнота, пури.

Йосиф Сталин - мустак, лула, акцент.

Адолф Хитлер - оригинална форма на мустака, интонация.

Дита фон Тийз - типичен за 40-те стил, червено червило.

Мерилин Монро - цвят на косата, бенка.

Салвадор Дали - мустак, изражения на лицето.

Открийте своята голяма мечта

Искате хората около вас да се вдъхновяват, да ви търсят за съвет, да оценяват индивидуалността ви? В такъв случай ви е необходима причина, за която съществувате.

Амбиция и желание да промените нещо в този свят. Да се борите за нещо. Защото човек без мечта е като книга без идея. 

Докосвания

Направено е проучване с красиви мъже, които искали телефоните на дами по улиците. Някои от тях били докосвани, други - не. Мъжете са имали два пъти повече късмет с дамите, които са докоснали. Разбира се, трябва да се съобразите с етикета на мястото, на което се намирате, както и с взаимоотношенията, в които сте с хората.

Бъдете уверени

Искате да бъдете харизматични? Нужна ви е увереност. Трябва да сте решителни, да разчитате на себе си, да не очаквате помощ от останалите и да успявате да разкажете идеите си на другите така, че всички да ви разберат. 

Околните могат да усетят увереността ви и по начина, по който говорите. Добре е да избягвате фрази като "предполагам, че...", "надявам се", "очаквам", "може би", най-вероятно".

Не се оплаквайте

Едва ли ще уважавате човек, който постоянно се оплаква. За възхищение и дума не може да става дума. Хората с харизма винаги са позитивни. Избягвайте критиката, оплакванията и негативните теми. Ако не всичко е на мястото си в живота ви, започнете разговор, който ви носи удоволствие и ще донесе същото на събеседниците ви.

Използвайте езика на тялото

Поведението ви трябва да отразява вашата увереност. Не си играйте с предмети, докато говорите или с косата си, гледайте събеседника си в очите и избягвайте затворените позиции на тялото.