Според едно американско проучване по това какво харесва мъжът у жената – бюста или дупето – може да се съди за характера му. Резултатите са показателни.

Дали деколтето или дупето намира партньорът за най-привлекателно? Можем да изходим от това, че по принцип всички заоблености на жената са интересни.

Но учените са установили, че предпочитанието към определена анатомична особеност на любимата върви ръка за ръка с някои качества на характера. Така че ако вашият партньор се прехласва по деколтето ви, значи има ексхибиционистки наклонности - във всекидневието си е хаотичен и най-вероятно е пушач. Ако обектът на възхищението му са задните части на жената, тогава е по-скоро организиран и доста амбициозен.

Тези открития са подкрепени и от изследвания на връзката между произхода и сексуалните предпочитания. Според тях, ако мъжете принадлежали към по-долен социален слой и имали по-ниско образование, по-скоро ги привличали големи гърди. Състоятелните и интелигентни мъже пък харесвали малък бюст.

Британско проучване по поръчка на компанията за бельо Bluebella обаче стигнало до извода, че повечето господа си падат по надарени дами и нямат нищо против чашка на сутиена D, независимо от степента на образованието си.

Извод: Всяка част от тялото си има почитатели. Така че не се тормозете дали бюстът ви е прекалено голям, или прекалено малък.