Ревността често е сравнявана със зеленооко чудовище и в никакъв случай не е нещо добро. Това е нездравословно поведение, което обикновено е пряко свързано с несигурността на човека.

Не бива да се опитвате умишлено да предизвиквате чувство на ревност у партньора си, а той от своя страна трябва да ви се доверява, когато прекарвате времето си с приятели, които може да не познава, или когато телефонът ви е изключен и той не може да се свърже с вас.

Но истината е, че всички хора ревнуват от време на време. Ключът в тези ситуации е да разпознавате въпросните чувства и да не им позволявате да контролират поведението ви.

Но как да разберете, че партньорът ви може да проявява нездрава ревност към вас? В тази статия ще намерите 12 признака, които ще ви помогнат в това отношение.

1. Винаги ви подозира в нещо нередно

Когато партньорът ви започне постоянно да ви подозира в нещо, в крайна сметка не се случва нищо добро. Това е признак за нездравословно поведение, особено към човек, който ви е близък. Този вид ревност и подозрителност могат да разрушат всяка връзка.

Дори да ви харесва партньорът ви да разпитва с големи подробности как е минала вечерта ви, разберете едно: той го прави или защото ви ревнува, или защото се притеснява за вас. Има много голяма разлика.

2. Иска да ви контролира

Можете да сте сигурни, че партньорът ви проявява нездрава ревност, ако се опитва да контролира всички аспекти на живота ви. Понякога поведението му може да бъде толкова властно и агресивно, че да ви изплаши.

Ако партньорът ви проверява телефона ви, забранява ви да се виждате с приятелите си, шпионира ви и ви обвинява в лъжа и изневяра, няма оправдание за това. Бягайте от него, това определено не е любов.

3. Постоянно е около вас

Ако партньорът ви ви следва навсякъде, това е още един признак на нездрава ревност. Той може да изостави всичките си дейности само за да бъде винаги наблизо и да се грижи за вас.

Дори и да се чувствате добре, че прекарвате толкова много време заедно, не пренебрегвайте подобно нездравословно и опасно поведение. Не е нормално да изоставите живота си, за да контролирате ревността на партньора си.

4. Забелязвате признаци, че той/тя често е нервен/а

Вашият партньор изчервява ли се, мръщи ли се или стиска ли юмруци, когато ви види да говорите с някого? Никога не ви изпуска от поглед?

Това е друг признак на нездрава ревност, особено ако на всичкото отгоре проверява телефона ви, опитва се да ви контролира и винаги иска да знае къде сте.

5. Винаги иска да знае с какво се занимавате

Ако партньорът ви винаги чака подробен отчет за това къде сте били, какво сте правили и с кого сте се виждали, това показва нездрава ревност.

Не можете да знаете всичко за човека, с кого сте (и обратното). Не е необходимо да му докладвате и да изпадате в големи подробности за всичко, което сте правили само за да спечелите доверието му.

6. Винаги иска да е във връзка с вас

Когато партньорът ви постоянно ви пише и ви се обажда и започва да се плаши, ако не вдигате телефона, това е неговият начин да покаже нездрава ревност.

Ако постоянно ви обвинява, че не отговаряте на обаждането или текста му, това е нездравословно поведение.