Има един лош знак, който достатъчно красноречиво говори, че няма любов, няма приятелство, няма съчувствие. Въпреки че всичко тези чувства и взаимоотношения биха могли да бъдат имитирани дори пред самия себе си, ако това се случи, то любов няма. Съществува скрита омраза, която е много опасна и вредна най-вече за самия изпитващ я.

Това е, когато те засегнат там, където най-много те боли. Всички ние понякога се нараняваме – съзнателно или не: с думи и действия, разбира се. Физическият побой е извън границите на позволеното. И всички се караме, под въздействието на емоцията и в разгара на събитията могат да се кажат много обидни неща. Но любящият човек не удря в стомаха, под носа, на най-уязвимото място, никога няма да нарани човек, когото обича. Ако другият преживява болезнено свой момент, близкият човек го знае много добре. Той го споделя с него, търси подкрепа и защита от него. И ако той каже например: „Колко си дебел, направо не мога да те гледам! Не може с твоите крака да се облиаш с тази пола! Ако имаше по-малък нос, можеше да минеш за хубава!" и т.н. Ако човекът до вас каже това, той умишлено се е прицелил точно в слабото ви място. Целта му е да ви нарани, да ви уязви, да ви заболи.

Ако човек знае, че човекът до него е притеснен от финансови проблеми, със сигурност няма да го удари точно там. Ако обаче целта му е да го смаже психически, той би казал точно това: „Аз те храня! Ти си неудачник, пълен неудачник!". Как може да очаквате, че подобен човек ви обича? Той знае каква болка ще ви причини и нарочно използва слабостта ви, за да я превърне в свое оръжие. Представете си, че баща ви е алкохолик и партньорът ви каже в лицето: „Ти си дъщеря на алкохолик. Нищо чудно, че майка ти го е изгонила от вкъщи!“

Много неща знае за вас близкият човек. Затова именно той може да стане най-жестокият предател. Който безпогрешно да удари по най-болезненото и слабо място.

Ако ви се извини след това, разбира се, можете да простите, но се замислете дали това не е един голям предупредителен знак за вас? Човек, способен на подобна подлост, би бил способен и на по-ужасни неща. Това е ясен сигнал за липса на любов или за прикритост, за лош характер.

Не се заблуждавайте -  в подобна ситуация намерението е пределно ясно. И отношението няма нищо общо нито с любов, нито с приятелство. Това е чиста проба предателство, подлост, низост - коварен удар в гръб.

Имате ли нужда от това в живота си?