Има три неща, които няма да ви простят и рано или късно ще си отмъстят. Ако не могат да си отмъстят, добрите отношения така или иначе приключват.

Разочарование

Някой си е измислил нещо за вас или за отношенията с вас. Представил си е тази връзка. Приписал ви е титлата любовник, най-добър приятел или прощаваща грижовна майка.

Вие изобщо не сте искали това. Може би сте казали просто „здрасти". Може би сте разговаряли пет минути. А може би изобщо не сте направили нищо. Просто сте живели живота си.

И когато човек се провали в илюзиите си, той не обвинява себе си. Обвинява вас. Вие сте измамникът в чуждите очи, вие сте подвели и излъгали нечии очаквания.

Тогава у човека се зараждат обида и гняв. Вие сте измамник и като такъв следва да си платите.

Несправедливи обвинения

Обвинен по грешка е една от най-неприятните роли, които можете да получите в този живот. Дано не ви се случи. Представете си само – някой ви набеждава, че сте му откраднали портфейла, че сте го излъгали, че сте го блокирали, че сте издали нечия тайна и т.н. Списъкът може да е безкраен, а вие да си нямате и представа.

Ще докажете, че не сте го направили. Ще се оправдаете. Ще представите фактите и ще осигурите свидетели.

Но всъщност никога няма да ви простят. Логиката е следната: „Аз съм справедлив и честен човек. Аз съм добър човек. Не бих могъл да излъжа човек и да обвиня невинен човек. Щом се сетия за него ,в съзнанието ми веднага изниква мисълта, че той е виновен, но не за това, а за нещо друго. Просто си е виновен.“

Добър съвет, който не е последван.

В края на краищата, ако съветът не е бил последван, той е бил лош съвет, нали? А кой дава лоши съвети? Точно така, лош човек.

Съвет за раздяла с алкохолик, който злоупотребява. Този съвет не е бил последван и връзката е продължила. Положението става все по-лошо и по-лошо. Чия е вината за това? Този, който е дал лошия съвет.

Посъветвал ви е детето да отиде на лекар? Посъветвал ви е да промените поведението си и да стоите настрана от някого, който е дал да се разбере, че не желае да си общува с вас? Посъветвал ви е да не карате с висока скорост? Да не  крещите на близките?

Но вие не сте го послушали. След което сте съжалили!

И това е ваша грешка.

Когато се случи нещо подобно, добрата връзка приключва. И започват лоши взаимоотношения. Вие излизате лошият. А няма как да имаме добри взаимоотношения с лош човек.

Най-доброто нещо е връзката просто да приключи.

Но дори не очаквайте да ви бъде простено...