Споделена мъка - половин мъка! Това се отнася и за истории, свързани с прясно мляко, при наливането на което оплесквате половината кухня, със счупени графити на моливи, с липсваща тоалетна хартия и с редица други, наглед незначителни неща, които всеки ден се грижат за това да ви късат нервите. Едва когато някой познат кимне разбиращо, след като сте му разказали за последната си несполука и може би сподели собствения си горчив опит, може да се посмеете над случката.

1. Разсипване при наливане

Някои съдове имат склонност да разсипват част от съдържанието си, когато искате да налеете нещо от тях. Има и външни фактори, които благоприятстват лекедьосването – например маси, застлани със снежнобяла покривка.

2. Гуми за триене

Очакванията от една гума за триене всъщност са доста скромни и строго ограничени: тя трябва да трие. Хм, какво да кажем? Понякога не е хубаво да имаш прекалено високи очаквания!

3. „Ключови“ проблеми

... когато ключът се изкриви в ключодържателя…

4. Храна, която полепва по опаковката

Не само вкусните домашно приготвени мъфини, но и глазурата на готовите печива има лошия навик да полепва по хартията. Или хартията да полепва по глазурата? Със същата безпомощност гледаме и как половината топено сирене остава залепено за фолиото, в което са увити апетитните триъгълничета.

5. Опаковката не се отваря

Класиката сутрин: опаковката на пастета или крема сиренето, с което искате да си намажете хляба, не се отваря след първия, нито след втория, а едва след петия отчаян опит, при който обикновено разкъсвате кутията или опаковъчното фолио на най-неподходящото място.