В живота непрекъснато се сблъскваме с един куп остарели идея за това какво уж е правилно и какво – погрешно. Чуваме някои неща толкова често, че автоматично започваме да ги приемаме като истина. Тъй като много от тези неща са отрицателни, те прилепват към нас и ни тежат години наред.

Ето какво пише блогърът Марк Черноф, цитиран от Bright Side. 

1. Сам означава самотен

„Връзка“ не е синоним на щастие. Дори и да сте сами, никога няма да се чувствате толкова самотни, колкото ако сте в нещастна връзка. Ако не се чувствате добре с човека до себе си, по-добре си вземете почивка и отделете малко повече време за най-важния човек в живота ви – вие самите. Намерите себе си първо. Осъзнайте собствената си ценност. И следващия път, когато сте във връзка, която потъва, ще можете да доплувате на сигурен бряг.

2. Щастието настъпва, когато имаш всичко, което искаш

Да бъдем щастливи не означава, че не желаем нищо повече. Означава, че сте благодарни за това, което имате и търпеливи за това, което предстои. Ценете настоящето, което един ден ще си спомняте като „доброто старо време“. 

3. Болката е нещо, което се вижда

Никога не подценявайте ничия болка. Да си кажем честно, всеки от нас страда. Някои просто го прикриват по-добре. Не знаете какво се случва зад затворените врати. Да преценявате и да съдите някого е напразна загуба на време и сили. Ако пък имате време да обсъждате другите, значи просто имате прекалено много свободно време. Станете от четирибуквието си и направете нещо смислено.