Проучванията показват, че ако гледате клипове с котки в интернет, ще се заредите с положителни емоции. Затова не е особено изненадващо, че притежаването на подобно животинче си има и своите предимства, пише Mental Floss.

1. По-добре е за околната среда

Проучване от 2009 г. показва, че ресурсите за изхранването на куче в хода на живота му оставят същия отпечатък, като джип Toyota. Котката яде по-малко и предимно риба, а не месо.

2. Котките помагат за излекуване на лоши емоции

Загубата на близък човек е много болезнена, но котките помагат за нейното преодоляване и за намаляване на болезнените усещания.

3. А също и да си намерите гадже

Ако нямате успех в срещите, вземете си котка, защото проучване в Англия оказва, че 82 процента от жените гледат по-добре на мъже, които харесват домашни любимци и най-вече котки; такива хора се смятат за по-добри.

4. Собствениците на котки са умни

Университетът на Бристол е провел проучване, според което хората с котка за домашен любимец имат по-голяма вероятност да са с висше образование. Подобно проучване сред 600 студенти в Уисконсин стига до извода, че гледащите котки са по-интелигентни.

5. Ще имате по-здраво сърце

Котките намаляват нивото на стреса, най-малкото защото не изискват толкова усилия за гледане, колкото при кучетата. Специално опасността от инфаркт или инсулт също се редуцира доста.