Някога чудели ли сте се какво би било да изядете вечерята си под вода, на дърво или да във въздуха? Е, можете да направите всичко това, че и повече, ако посетите някои от най-уникалните местоположения! Foodpanda подбра най-приключенските места за запомнящ се обяд или вечеря.

Вечеря на дърво (Тайланд)

Вие сте длъжни да изпитате адреналин, когато се хранте над земята в тайландския екологичен курорт Сонева Кири. Но как храната достига до гостите? Сервитьорите са привързани към ремъка, прикрепен към цип-линия и те "летят" до птичето гнездо, като ви носят екзотични плодове и местни деликатеси.

Gallery
Вечеря под водата (Ресторант Ithaa, Малдиви)

Ако сте любители на гмуркането и живота под морето, това място е за вас! Ресторантът е спечелил няколко награди през годините заради 180-градусовата панорамна гледка към красивия океан на Малдивите. Ще се насладите на вкусни ястия като кокосови корички и рифови макаронени изделия от омари, виждаме защо.

Снимка: mikumistock / Shutterstock

Gallery
Вечеря във водопад (Филипини)

В този екзотичен ресторант можете да се разхладите във водата, докато приготвяте местни филипински ястия, като прясна риба, скара и ориз. Разположени в курорта Вила Ескудеро, водопадите всъщност са създадени от човек, но определено ще се почувствате така, сякаш сте се натъкнали на естествена красота, когато вечеряте там.

Снимка: PixHound / Shutterstock.com

Gallery
Вечеря в пещера

Италианците сигурно знаят как да направят изявление с храната и архитектурата си, а Grotta Palazzese обединява и двете по един грандиозен начин. Построено в скали в южна Италия, това живописно място е популярно място за хора, които искат да се насладят на храни като равиоли с телешко филе и трюфел и мус от шамфъстък. Белисимо!

Снимка: AlfredodeSario / Shutterstock

Gallery
Ресторант от лед (Финландия)

Тук може да е доста студено, но на гостите се дават одеяла, топли храни и напитки, и чудесно обслужване в този фантастичен ресторант. Масите и чашите са направени от лед и можете да избирате от няколко апетитни менюта, включително вегански!

Снимка:  Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com