Спомняте ли си как като малки родителите ви понякога са ви карали да мълчите по време на вечеря, но не сте разбирали защо? Сега като възрастни и със собствени деца сигурно понякога ви се иска отново да изпитате една такава тиха вечеря, пише Express.

Ако това е вашият случай, то трябва да знаете, че поне едно място в света ви дава възможността да се насладите на вкусна вечеря с четири ястия в менюто и в условията на абсолютна тишина.

Мястото е Eat Restaurant в Грийнпонт, Бруклин, където посетителите се сблъскват с едно допълнително изискване - да се хранят без да говорят независимо дали им харесва или не.

Преди време главният готвач на заведението Никълъс Науман бил в Индия и останал изненадан от това, че будистките монаси сервирали и консумирали закуската си в пълна тишина. Науман решил, че във все по-конкурентния ресторантьорски бизнес неговото заведение се нуждае от наистина оригинална идея, с която да привлича клиенти.

"Като се замислиш това всъщност е просто една възможност да се насладите на храната по начин, по който вероятно няма да може да го направите на друго място", казва 28-годишният американец, според когото това да накараш клиента да се съсредоточи върху собствената си чиния е ключово за правилното консумиране и наслаждение от храната.

Идеята за вечерята на тишина била прегърната от собственика Джордан Колон, който простичко добавя:

"Тишината говори сама за себе си".