Ексцентричният японски милиардер Юсаку Маезава търси 8 доброволци, които да полетят с него към Луната и да останат в историята като първите хора на частен космически полет до естествения спътник на нашата планета.

Пътешествието ще продължи около една седмица и е насрочено за 2023 година, а пътниците ще бъдат посрещнати на борда на ракетата Starship на SpaceX, която в момента все още е на фаза тестване в Бока Чика, американския щат Тексас.

Достигането до Луната ще отнеме три дни, след което корабът ще направи обратен завой и ще се отправи обратно към Земята, предаде Fox Business.

Хора от цял свят могат да кандидатстват за място на мисията dearMoon, като могат да се регистрират за участие до 14 март.

Маезава, който е основател на компанията за моден онлайн шопинг Zozo, има само две изисквания към кандидатите – отивайки в Космоса, да се стремят да „разширят лимитите“, за да помогнат на „по-голямата част от обществото“, както и да са готови да окажат подкрепа на останалите членове на екипажа на ракетата, които „споделят подобни стремежи“.

Според създателят на SpaceX, Илон Мъск, полетът ще е достатъчно безопасен, тъй като авио-космическата компания планира да осъществи няколко космически полета със Starship, преди да изстреля апарата с хора на борда.

По-рано тази година друг милиардер, Джаред Айзъкман, обяви набирането на екипаж от трима души, които да го придружат на полет до Марс, осъществен отново съвместно със SpaceX.

Източник: Мениджър Нюз