София Диша е мултижанров фестивал за градска култура, който всяка година освобождава няколко централни улици и булеварди от градско движение, за да направи място за културата и срещите на хората в града. Там е и мястото за среща с български художници, артисти и дизайнери. Представяме ви Print Goat – новативно студио за съвременен стрийт дизай на тениски, шапки и аксесоари в Лимитирани Сезонни серии.

Аз съм… Яна Кунева, на 28 години. Живея и работя в Русе. По образование съм живописец, макар и вече живописта да е останала на заден план. Работя като дизайнер, аматьор копирайтър и какво ли още не, на свободна практика.  В свободното си време пътувам, чета, пия крафт бири, като свободното време е колеблива величина в последно време. Мечтая за по-развита културна среда и общество в България.  Почивам си като пътувам в България и Европа, ходя на палатка и планина. Скоро научих, че конфликтът в Близкия Изток е по-сложен за разбиране, отколкото си мислех. Искам да променя собственото си, доколкото е възможно, и чуждото мислене „в рамка“, клишетата и рутината в ежедневието, липсата на въображение у много хора.

От колко време съществува Print Goat? 

Print Goat съществува от 2013 година, като започна да развива сегашната си дейност - в насока streetwear - през есента на 2015-та.

Как оценявате пазара за продуктите ви тук? 

Трудно е да се каже, потребителите все още гласуват по-голямо доверие на световни марки, макар и надвишаващи нормалния им бюджет. Българските стрийт марки, често предлагащи по-оригинални и интересни решения, сега имат шанс да се развиват в по-ограничен кръг от потребители. Пазарът е ориентиран към три по-големи града - Варна, София, Пловдив, като единствен начин за популяризиране си остава упорита работа, добра реклама онлайн и фестивални събития, като „София Диша“.

Има ли български стил оказал влияние в работата ви? 

Не, няма такъв стил.

Какви са световните тенденции? 

Каквито общо взето се появяват и у нас - сезонни линии, лимитирани количества, висока стойност, все по-интересни комбинации от материали, високо качество.

Има ли артисти, с които бихте искали да работите?

Да има много креативни хора, за които се сещам, например момчетата от Font Fabric.

Какви са новите идеи свързани с представянето на принтове и авторски текстил, които смятате да развиете

Тази зима смятам да се занимая с по-концептуални дизайни, със същата “low poly” визия, но ориентирани към темите на сакралната геометрия.

Защо решихте да участвате на София Диша? 

Присъствала съм на „София Диша“ като посетител, както и на други подобни издания в България. Тези инициативи са, в общи линии, единствената възможност за среща и персонално съприкосновение между нас, които създаваме и хората, които ще оценят труда ни. Това е и причината да реша да участвам. Фестивалът ми харесва главно, защото е в голям мащаб и добре комбинира забавление с търговия, спорт, музика … Кара нас, които участваме и тези, които ще  посетят „София Диша“, да бъдат в очакване на нещо интересно.

Коя е най-близката ви професионална цел?

Да приключа успешно този сезон, да достигна до повече хора, да обогатя разнообразието от продукти и разбира се, да създавам нови неща.

Щандът  на Print Goat  ще можете да откриете по време на София Диша, на 28 август, на бул. „Александър Стамболийски“ в Базарната зона, от 16:00 до 22:00 ч.

Gallery
Gallery
Gallery
Gallery
Gallery
Gallery
Gallery