Повече от 40 процента от участниците в анкета за екстремни селфита споделят, че са излагали на риск живота си заради феноменални снимки, съобщава New York Post.

Експерти от компания, специализирана в употребата на аксесоари за мобилни телефони, проведоха проучване за отношението към риска по време на фотографиране сред потребителите. В него участваха 2023 души.

Оказа се, че повече от половината от анкетираните са били готови да застанат на ръба на скала за перфектно селфи, 41 процента са поемали риск по време на селфи. Четири процента признаха, че заради перфектен кадър са застрашили живота на другите.

В същото време един от десет респонденти (11 процента) признават, че са получили наранявания при опит да направят снимка: падали са от високи места и велосипеди, били са ударени от висока вълна.

Миналия март в Аризона туристка бе нападната от ягуар при опит да си направи селфи с дивото животно. Тя успя да оцелее. Момиче от Орегон беше смазано от дънер по време на прилив по време на фотосесия й с приятели на плажа.

През 2018 г. 18-годишен израелец падна от 180 метра височина и загина в парка Йосемити в Калифорния, опитвайки се да се заснеме застанал на стръмна скала.

По-рано списание за семейна медицина в Индия установи, че между 2011 и 2017 г. 259 души по света са загинали при 137 произшествия, свързани със селфита. За същия период акулите по света са убили 50 души.

Източник: Мениджър Нюз