Брат и двете му сестри са били поразени от мълния, докато са се криели под дърво по време на силен дъжд. Това, което прави техния случай специален обаче е, че тримата са успели да си направят селфи почти в същия миг, в който ги удря и мълния.

Рейчъл, Изабел и Андрю Джобсън са пострадали на 12 юли вечерта, докато са се опитвали да се насладят на колоездене близо до двореца Хамптън Корт в Ричмънд, Великобритания. Уви, завалял проливен дъжд и тримата решили да изчакат бурята да отмине под най-близкото дърво и да си направят бързо селфи. Майката природа обаче имала друга идея.

Както може би знаете, въобще не е добра идея да се застава под дърво по време на гръмотевична буря – мълниите търсят път с най-малко съпротивление и често това е най-високият обект в района. И в мига, в който тримата си правят снимка, мълнията ги удря и ранява. В резултат на това снимките придобиват силен оранжев оттенък.

„Внезапно се озовах на земята и не можех да чуя нищо освен високочестотно жужене – казва Рейчъл пред Би Би Си. – Цялата ми ръка беше изтръпнала и не можех да я движа.“

И тримата са били откарани в болница от случаен минувач, където лекарите са се погрижили за изгарянията им. Няколко часа по-късно са изписани.

Силен дъжд и наводнения обхванаха големи части на Лондон по-рано тази седмица, оставяйки коли, домове и предприятия в опасност от надигащата се вода. Валежите, които през последните дни обхванаха голяма част от Великобритания, оказаха силно влияние върху столицата, като части от северозападен и югозападен Лондон бяха сериозно засегнати от наводнения.

Източник: IFLScience