Технологичният производител Huawei представи данни от проучване, озаглавено „Разумни взаимоотношения“ ("Smart(phones) Relationships"), направено с цел да установи как се изразява любовта в мобилния свят на потребителите.

Проучването е проведено съвместно с IPSOS в 12 държави от Централна и Източна Европа. То дава информация и за навиците на българските потребители. 

72% процента от българите, участвали в него, споделят, че разменят телефонния си номер с човека отсреща, а 54% изпращат покана в социалните мрежи, за да продължат комуникацията след ново запознанство.

След среща между двама души, които се харесват, комуникацията продължава чрез телефоните. 62% от анкетираните българи посочват, че са флиртували с текстови съобщения. 39% заявяват, че изпращат съобщения „Обичам те“ чрез своя телефон, а 36% изпращат емотикони като целувка, сърце и други. Всички тези съобщения показват на партньора, че мислят за него.

87% изпращат обяснение в любов към своите любими хора с текстово съобщение или съобщение в социалните мрежи от телефона.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.