Подправките се използват от хиляди години. Те не само подобряват вкуса на ястията, но и помагат на тялото ни в борбата с болестите, особено през зимата.

В студеното време е много важно да се грижим по-отговорно за здравето си и да включим в диетата си храни, които подпомагат имунната система на организма.

Подправките ще ви помогнат много по този въпрос.

Вижте повече във фотогалерията, която подбрахме за вас.

Източник: Мениджър Нюз

Gallery
Джинджифил

Джинджифилът има антимикробен имуностимулиращ ефект. Може да се ползва в рибни ястия, ястия с месо или да се приготвя като чай.

Снимка: Shutterstock

Gallery
Канела

Канелата придава на ястията невероятен аромат, помага в борбата с вирусите, притежава антибактериални свойства. Може да се добави към греяно вино, ябълков пай, различни видове кафе.

Снимка: Shutterstock

Gallery
Риган

Риганът е любимата подправка на италианците. Те я ​​добавят към паста, пица и салати. Риганът има антивирусни свойства, подобрява имунната система.

Снимка: Lyudmila Mikhailovskaya / Shutterstock

Gallery
Кардамон

Кардамонът не само повишава имунитета, но също така действа отхрачващо. Тази подправка е отличен антиоксидант. Идеален за печени и рибни ястия.

Снимка: Shutterstock

Gallery
Куркума

Куркумата е една от най-полезните подправки. Помага за борбата с вирусите и също така активира защитните свойства на тялото. Куркумата се добавя към месни ястия, риба и зеленчуци.

Снимка: Shutterstock

Gallery
Розмарин

Розмаринът може да повиши нивото на устойчивост към вирусни заболявания, има общо тонизиращо действие. Добре е да се добавя към пържено месо или като чай.

Снимка: catalina.m / Shutterstock