Здраве в чинията - подправките, които повишават имунитета
Подправките се използват от хиляди години. Те не само подобряват вкуса на ястията, но и помагат на тялото ни в борбата с болестите, особено през зимата.
В студеното време е много важно да се грижим по-отговорно за здравето си и да включим в диетата си храни, които подпомагат имунната система на организма.
Подправките ще ви помогнат много по този въпрос.
Вижте повече във фотогалерията, която подбрахме за вас.
Източник: Мениджър Нюз
Джинджифилът има антимикробен имуностимулиращ ефект. Може да се ползва в рибни ястия, ястия с месо или да се приготвя като чай.
Снимка: Shutterstock
Канелата придава на ястията невероятен аромат, помага в борбата с вирусите, притежава антибактериални свойства. Може да се добави към греяно вино, ябълков пай, различни видове кафе.
Снимка: Shutterstock
Риганът е любимата подправка на италианците. Те я добавят към паста, пица и салати. Риганът има антивирусни свойства, подобрява имунната система.
Снимка: Lyudmila Mikhailovskaya / Shutterstock
Кардамонът не само повишава имунитета, но също така действа отхрачващо. Тази подправка е отличен антиоксидант. Идеален за печени и рибни ястия.
Снимка: Shutterstock
Куркумата е една от най-полезните подправки. Помага за борбата с вирусите и също така активира защитните свойства на тялото. Куркумата се добавя към месни ястия, риба и зеленчуци.
Снимка: Shutterstock
Розмаринът може да повиши нивото на устойчивост към вирусни заболявания, има общо тонизиращо действие. Добре е да се добавя към пържено месо или като чай.
Снимка: catalina.m / Shutterstock