В студен зимен ден или вечер направете тази супа, характерна за руската национална кухня в голямо количество и сложете от всичко по много - великолепна е за празнично семейно или приятелско събиране. Лесно се готви, а сгрява сърцата и има прекрасен вкус, освен това е много питателна.

Необходими продукти: 300 г свинско месо, 200 г шунка, 300 ловджийска наденица, 150 г гъби или 2 с. л. прах от изсушени гъби, 1- 2 глави лук, в зависимост от големината, ½ малка зелка, 1-2 моркова, 4-5 кисели краставички, 50 г маслини – черни и зелени, 50 г масло, 1-2 домата, ½ връзка магданоз, ½ лимон, 1 кубче зеленчуков бульон, сол, черен пипер, сметана.

Приготвяне: Сварете нарязаното месо и бульона в 1, 5 л вода. Отделно задушете лука, нарязан на ситно лук в маслото. Добавете към него част от бульона с месото, после нарязаните на ситно зеле, гъби и морков. След 10-ина минути прибавете маслините, разрязани на две и без костилките, нарязани на малки кубчета кисели краставички и шунка, както и парченцата наденица. Оставете да се вари, докато всичко омекне добре, накрая добавете настърганите домати, накълцания магданоз и подправете със сол и пипер. Сервирайте с лимон и сметана.

Новите родители